Maïa Vidal i Montse Estruch inauguren el Gastromusical 2012

El festival se celebrarà fins al 28 d’agost al Molí de l’Escala

Publicat el 02 d’agost de 2012 a les 13:15
Jordi Jacas, Maïa Vidal i Montse Estruch, durant el primer Gastromusical d'enguany Foto: Comunica.cat

La cantant Maïa Vidal i la cuinera Montse Estruch van encetar amb una nit plena la sisena edició del Gastromusical que se celebra cinc nits del mes d’agost al restaurant Molí de l’Escala. Fins al 28 d’agost passaran per l’escenari del Gastromusical artistes com Anna Roig i L’ombre de ton chien, Cris Juanico i Santi Balmes i pels fogons del Molí de l’Escala cuiners com Quim Casellas, Marc Gascons i els germans Torres.

Els assistents van tenir uns ‘Moments per entretenir la gana’ tot just arribar, a l’aire lliure. A dos quarts de deu del vespre, amb tothom instal•lat a la sala, el cuiner i propietari del Molí de l’Escala va donar la benvinguda als assistents i va presentar el Gastromusical 2012 com ‘una experiència que combina diverses formes de creació artística amb la intimitat de l’espai i la proximitat del públic amb els creadors’. Jordi Jacas va destacar que una novetat d’aquesta edició és el fet que ha convidat diversos cuiners ‘que proposen un menú personalitzat i adaptat al perfil de cada artista; un sopar exclusivament pensat perquè els plats que se serveixen traslladin a l’origen geogràfic o a l’estil musical de l’intèrpret’.

Montse Estruch, del restaurant El Cingle, de Vacarisses, va explicar tot seguit el menú que havia ideat. Per l’entrant havia triat un plat amb el color vermell com a predominant, inspirada en el disc de Maïa Vidal. Aquest entrant era un Vellut de tomàquet de Llofriu, mató de Fonteta i gambes de Palamós. El plat principal, el ‘Regal’, era literalment embolicat com un regal i amb la presència de flors –una constant a tots els plats- ja que tant la cuinera com la cantant les fan servir com un element en les seves creacions. I les postres estaven basades en el color blanc, per la pell blanca de Maïa Vidal: el Blanc del formatge, maduixes, figues, flors i herbes aromàtiques.

Mentre se servia el sopar, anaven apareixent en una gran pantalla situada a la mateixa sala, fotografies fetes per Julio Estrela, protagonista d’una exposició ‘viva’ que va anar mostrant què passava a la cuina del Molí de l’Escala mentre es preparava el sopar i diferents aspectes de la vetllada utilitzant la xarxa social Instagram i amb la col•laboració de Marc Teixidor.

En acabat el sopar, poc després de les 11  de la nit, la il•luminació va canviar i Maïa Vidal va sorprendre l’auditori amb els diferents registres de la seva veu i amb la varietat d’instruments que utilitza damunt l’escenari. En el que ella mateixa va descriure com el darrer concert de la seva  gira per diversos països europeus, Maïa Vidal va fer servir l’acordió, la percussió, instruments de joguina però sobretot la seva veu interpretant cançons pròpies o basades en cantautors reconeguts com George Brassens. Va alternar les seves creacions en anglès amb músi¬ca francesa, amb tocs de Camille o Feist, sonoritats a la Yann Tiersen, espurnes de valsos i cançons de bressol, ritmes de gui¬tarra d’indie-rock i una varietat inusual d’estils.

Just després es va convidar els assistents a passar a l’espai Sapore, als jardins del Molí de l’Escala, on es va fer el sorteig solidari d’obsequis a favor de l’AECC – Catalunya contra el Càncer, entitat a la que es destinaran els diners que es recaptaran en el sorteig de regals que es farà al final de cada vetllada.

El proper dimecres, dia 8 d’agost, el Gastromusical presenta l’actuació d’Anna Roig i L’ombre de ton chien i el menú elaborat per Quim Casellas, el cuiner del restaurant Casamar de Llafranc, amb una estrella Michelin. Aquesta vetllada del Gastromusical comptarà també amb la col•laboració del sumiller Xavi Roig, responsable de Cal Feru i germà d’Anna Roig que s’encarregarà de fer un maridatge entre la música, el menjar, el vi i el cava.