
Abans de celebrar la manifestació, els dos sindicats han celebrat una assemblea general amb la participació de més de 300 delegats sindicals i on han intervingut els màxims responsables dels sindicats a nivell català, Josep Maria Àlvarez (UGT) i Joan Carles Gallego (CCOO).
Segons els sindicats, aquesta manifestació respon a la 'situació de crisi a les comarques gironines, el gran nombre d'aturats i les dificultats de finançament' per famílies i empreses.
Durant l'assemblea, els directius sindicals han insistit en què aquesta crisi ha de servir perquè els treballadors surtin reforçats. 'No podem acceptar que sortim de la crisi pitjor de com vam entrar-hi', ha remarcat el secretari general a Catalunya de la UGT, Josep Maria Cosculluela.
Després de l'assemblea, els delegats sindicals i alguns polítics han iniciat la marxa. Per part d'ICV s'hi ha pogut veure al diputat Lluís Postigo i també hi ha assistit Eudald Casadesús, diputat per CiU. També els treballadors de Comforsa han portat la seva pròpia pancarta durant la marxa. La manifestació s'ha iniciat a la Mercè i ha seguit per l'avinguda Jaume I, el carrer Santa Clara per acabar a la plaça del Vi on s'ha llegit un manifest.
La manifestació ha estat pacífica tot i que ha provocat lleus alteracions de trànsit i ha captat l'atenció de vianants i comerciants pel soroll dels lemes que cridaven els manifestants. Lemes com 'La crisi, que la paguin els rics' o 'Contra la crisi: mobilitzacions' s'han pogut escoltar durant el recorregut.
Al final de la marxa s'ha llegit un manifest on es comptabilitza el sector financer, l'immobiliari i els governs –per la seva actitud de 'passivitat i complicitat'- de provocar la crisi. Les mesures preses pel Govern i l'executiu de Zapatero són, a ulls dels sindicats, 'parcials, insuficients, arriben amb retard i són lentes en la seva aplicació'.
El secretari general de CCOO a Girona, Bartomeu Compte, ha afirmat que 'no es veu un final per la crisi' i, per tant, aquesta manifestació és un 'dels primers' actes reivindicatius. 'És un toc d'atenció a les empreses i l'administració perquè vegin que han de fer més del què fan', ha indicat Compte.
Per la seva banda, la seva homòloga a la UGT, Dolors Bassa, ha remarcat que a la manifestació s'hi ha adherit moltes persones i entitats i, segons els càlculs dels sindicats, hi ha hagut més de 2.000 assistents. 'Esperem que el dia 14 també hi hagi la mateixa resposta a Barcelona', ha augurat Bassa. 'Els treballadors no són els culpables de la crisi sinó les víctimes', ha reivindicat la secretària general d'UGT de Girona.