
La pluja del cap de setmana no ha arribat a espatllar el Mercat de l’olla i la caldera de Caldes de Montbui, però ha impedit superar les visites d’edicions anteriors. Tanmateix, paradistes i organització han fet una bon valoració d'aquesta fira tradicional dedicada al passat romà del municipi i a la seva aigua termal. I és que, per exemple, s’han repartit més de 2.000 racions de Tastaolletes, és a dir, de les diferents propostes gastronòmiques que ofereix la fira, inspirades en la cuina romana o lligades a l'aigua termal. Enguany el poble convidat a participar-hi va ser Castellterçol: el Grup Escudellers va afegir la seva escudella al seguit de temptacions que es van cuinar a la plaça de la Font del Lleó.
Els cigronets, les botifarres, l'escudella de Castellterçol, la sopa d'all i el cabrit amb vi de mel i pa d'aigua termal han sigut els plats amb més èxit de l'edició d'enguany. A més, la caldera gegant va bullir 1.600 litres d'aigua termal d'herbes aromàtiques a l'estil de l'època romana, que van donar més de 2.000 gots per al tast dels visitants del mercat. Menjar a banda, el Mercat també ofereix un seguit d'activitats familiars que han pogut celebrar-se malgrat el ruixats esporàdics. Entre aquestes hi ha hagut tallers, jocs i espectacles infantils, i la cercavila dels Grallers de l'Olla. L'assistència a aquestes activitats, l'ambient dels carrers i les prop de 400 consultes ateses per l'Oficina de Turisme i el Museu Thermalia deixen constància de com ha bullit Caldes aquest cap de setmana, tot i l'aigua caiguda.
Un cop passat el Mercat, segueixen les Jornades gastronòmiques de cuina romana a una dotzena de restaurants calderins, fins el 7 d'abril, amb menús especials inspirats en l'època romana.

