Torna el Mercat de l’Olla de Caldes de Montbui

L’olla més gran de Catalunya presidirà un any més aquesta trobada, que tindrà lloc el 16 i 17 de març

  • Presentació de la nova edició -
Publicat el 29 de febrer de 2024 a les 07:26
Actualitzat el 29 de febrer de 2024 a les 07:33
L’olla més gran de Catalunya torna a estar a punt per arrencar el bull el proper 16 de març quan arrenqui la dotzena edició del Mercat de l’Olla de Caldes de Montbui. Durant els dos dies del Mercat (16 i 17 de març), el centre històric del municipi s’omplirà de parades de productes artesanals i activitats per a tota la família. Tot plegat amb l’objectiu de posar en valor la cuina termal i donar visibilitat als productes de proximitat i de qualitat.
 

Les llenties pardines i els cigrons acompanyats amb botifarra del perol i llardons seran els productes estrelles del Mercat
 

Amb capacitat per a 1.600 litres de brou, l’olla és la protagonista d’aquest mercat que preveu diverses coccions per repartir més de 6.000 racions de llegums cuits en aigua termal. Atesa la gran demanda de l’edició anterior, enguany està previst cuinar més llegums. En total s’hi couran 350 Kg de llegums: 100 Kg de llenties i 250 Kg de cigrons, que s’acompanyaran amb botifarra del perol i llardons, i un bon raig d’oli d’oliva.
 

Al voltant de la gran olla, durant tot el cap de setmana del 16 i 17 de març, el centre històric de Caldes de Montbui s’omplirà amb una setantena de parades de productes gastronòmics i productes artesans, així com també diverses foodtrucks. El programa es completa amb un ampli ventall d’activitats i tallers per a tota la família. Les parades s’instal·laran a les places U d’Octubre, de la Font del Lleó i de Can Rius, i pel carrer de Samsó.
 

La nova edició del Mercat de l’Olla ha estat presentada aquest dilluns per l'alcalde, Isidre Pineda, i la regidora de Turisme i Termalisme, Carme Germà, juntament amb el cuiner responsable de la cocció dels llegums a l’Olla, Jordi Bufí, la representant de Llegums Cuits Parellada, Maribel Merino, i els representants del Camping Pasqualet, el director Sergi Quiñones, la cuinera Carme Reinaldos i el cambrer Alfonso Bartolomé. El del Pasqualet és un dels deu restaurants que participen de la iniciativa gastronòmica “Se’ns en va l’olla”.