Les dades certifiquen la penetració del diari, amb una mitjana diària de 232.000 lectors. El dia de més audiència va ser el 10 d'abril, una jornada marcada per les actuacions policials en contra dels CDR i les mobilitzacions de suport.
Una dada rellevant és la del temps de lectura, és a dir l'estada del lector a la pàgina i l'atenció que para als seus continguts, ja sigui en un article concret o saltant d'un a l'altre. Aquesta és una variable que s'associa a la qualitat del mitjà, a la capacitat que té de retenir l'interès dels lectors durant més temps. NacióDigital encapçala el rànquing amb 7 minuts i 23 segons. El segueixen El Punt Avui (6'59") i l'Ara (6'13").
Aquest mes de maig NacióDigital també ha canviat la seva pell, amb uns canvis en la portada i la pàgina d'ampliació de notícia que s'aniran estenent a totes les edicions territorials. Hi ha menys vermell i menys continguts a la vista per evitar la dispersió i aconseguir també més claredat, més protagonisme per als temes de fons, les fotografies a la secció 'Flaix', les firmes, les últimes hores i les notícies de territori de les que nodreixen les edicions. L'experiència d'usuari millora (utilitzar el menú que es desplega a l'esquerra de la portada ho posa tot a l'abast) en totes les plataformes i xarxes.
La prioritat és que el periodisme, amb la bona informació i l'anàlisi, sigui la bandera del diari. En combinació amb l'aposta per la millor opinió, que darrerament s'ha reforçat amb noms com Albano Dante Fachin, Cristina Solias, Jordi Costa, Oriol de Balanzó, Iolanda Fresnillo, Joan Ignasi Elena, Jordi Cabré o Jordi Borda.