L'estudi es centra en quatre grans àmbits:
- Dones i carrers, que té l'objectiu d'informar a la ciutadania sobre els carrers de la ciutat que tenen nom de dones i conèixer quina és la història d'aquestes protagonistes, la seva vida i la seva obra i si han estat claus en la construcció de la ciutat.
- Dones i fàbrica, que té l'objectiu, més enllà de Roca Umbert Fàbrica de les Arts, de recuperar la memòria històrica de totes les fàbriques que hi han hagut a la ciutat, algunes d'elles ja derruïdes, i saber com era la vida de les dones que allà hi treballaven i com eren els barris on vivien.
- Dones i política, que té l'objectiu de conèixer més de prop les històries de vida de les dones que han participat en la política de la ciutat, a partir de l'existència del primer ajuntament democràtic un cop acabada la dictadura franquista.
- Dones i cartells, que té com a objectiu principal conèixer quines eren les dones que apareixien als cartells fets a la ciutat i amb quin propòsit (publicitat, moda, història, etc).

Els jardins d'Enrica Roca Foto: Ajuntament de Granollers
L'Ajuntament de Granollers, a través del Centre d'Informació i Recursos per a Dones, assessora i dóna suport en aquesta recerca que té com a objectiu fonamental servir d'eina per a la ciutadania de Granollers: conèixer i aprofundir sobre la història de les dones de la ciutat des de la perspectiva de gènere. I en aquest sentit es tracta d'un projecte transversal que implica diversos serveis municipals: Urbanisme, Obres i Projectes, Educació, Arxiu Municipal, Cultura, i altres equipaments com Biblioteques de Granollers i el Centre de Recursos Pedagògics. Així mateix, hi participen dones que han estat entrevistades en per la seva relació amb la ciutat i el seu paper històric en la construcció de la vida quotidiana de Granollers.
Estudi sociològic: Tradició o imposició?
Amb l'objectiu de repensar i recuperar la memòria històrica de la ciutat el consistori convida a fer l'enquesta Tradició o imposició?, una consulta d'uns 15 minuts de durada pensada perquè les persones que viuen a Granollers, de totes les edats, "tinguin l’oportunitat de reflexionar sobre allò que veiem cada dia i que no ens hem qüestionat mai, però, hi ha una altra manera de veure i de viure la història de la ciutat?".