
Ingredients per a 2 persones:
½ de conill de vedella a trossos
Una llenca de cansalada fresca
1 tomàquet madur
1 pastanaga gran
1 ceba morada
1 branca d'api
1 fulla de llorer
150 grams de pèsols
Vi blanc, un got
Brou vegetal
Sal
Oli d'oliva
Elaboració:
Talleu la pastanaga, la branca d'api i la ceba a daus, i reserveu-ho. Saleu la carn i poseu-la juntament amb la cansalada tallada a trossos en una cassola amb una mica d'oli, per segellar la carn i daurar una mica la cansalada. Un cop daurada per tots costats, reserveu-la i afegiu a la mateixa cassola les verdures que havíeu reservat juntament amb la fulla de llorer. Tan bon punt agafin color, ajunteu-hi el tomàquet ratllat sense llavors i deixeu-lo reduir un parell de minuts. Afegiu-hi el vi deixant que evapori una mica d'alcohol i torneu a incorporar la carn juntament amb el brou.
Fet això, deixeu la cassola tapada i a foc molt lent fins que la carn estigui pràcticament cuita. Quan calculeu que l'hi falten uns deu minuts, afegiu-li els pèsols fins a la fi de la cocció. Si per el que sigui veiéssiu que la cassola us quedava seca, afegiu-li més brou. Si, pel contrari, té massa líquid, destapeu la cassola per tal d'evaporar-ne la part que sobri. Rectifiqueu de sal, i quan estigui la carn cuita ja la podeu servir.
Aquesta i més receptes, a la Cuina Irreductible
