Un estudi liderat per l'Institut d'Astrofísica de les Canàries (IAC) es va proposar descobrir el límit d'observació que es pot aconseguir utilitzant el telescopi òptic-infrarojos més gran del món. Fent servir l'anomenat Gran Telescopi Canaries (GTC) van intentar veure el més enllà possible. El resultat ha estat una imatge deu vegades més profunda que cap altra feta des del planeta Terra, per tant les realitzades des de l'espai no compten.
La fotografia ensenya la galàxia UGC00180, a uns 500 milions d'anys llum del nostre planeta. El més representatiu de la imatge és la tèbia corona lluminosa creada per estrelles que envolten la galàxia. Les teories actuals pensen que la majoria de galàxies tenen aquests halos creats per la destrucció d'altres galàxies menors, però, el problema és que la seva resplendor és tan petita que costa veure-la amb telescopis tradicionals i ,per tant, era una teoria sense comprovar fins que es va captar la instantània. Es calcula que la corona està formada per unes quatre mil milions d'estrelles.
Ara, els investigadors volen fotografiar altres galàxies per comprovar si també estan rodejades per corones d'estrelles.
Captada la imatge més profunda de l'univers
L'institut d'Astrofísica de les Canàries (IAC) ha captat la fotografia amb el telescopi més gran del món
Ara a portada
Publicat el 11 de juny de 2016 a les 18:08
Et pot interessar
-
Cultura i mitjans MútuaTerrassa anuncia el guanyador del VIII Concurs de contes de Sant Jordi
-
Cultura i mitjans Improvisació, rock i música clàssica arriben a la Factoria Cultural de Terrassa
-
Cultura i mitjans Es manté el Pícnic Jazz de Terrassa malgrat les previsions de pluja
-
Cultura i mitjans Camille Thurman debuta a Catalunya dins del Festival de Jazz de Terrassa