El 43è Festival de Jazz de Terrassa oferirà 65 concerts de figures internacionals i nous talents

Laura Simó serà reconeguda amb el Premi Jazzterrassman 2024

Presentació del 43è Festival de Jazz de Terrassa
Presentació del 43è Festival de Jazz de Terrassa | Cedida/Rafael Casanova
Nació
28 de febrer del 2024
Actualitzat a les 16:09h
Ja s'han donat a conèixer tots els noms que passaran pel 43è Festival de Jazz de Terrassa, que arrenca aquest divendres 1 de març, amb 65 concerts i activitats repartides en 23 emplaçaments de Terrassa i el Vallès Occidental. El festival d'enguany fa una aposta per descobrir noves figures del jazz internacional i també de casa nostra. Així, pujaran a l'escenari diversos debutants amb segell català.

En total hi haurà 14 concerts a l'aire lliure, entre els quals el Picnic Jazz al parc de Vallparadís, el 17 de març. L'edició d'enguany està dedicada al pianista Lucky Guri i el guitarrista Pep Figuras.

Els noms més destacats del Festival són Lakecia Benjamin, una saxofonista de renom que actuarà acompanyada del seu quartet, Marc Ribot, que oferirà l'únic concert a Europa a Terrassa amb el seu trio - Nick Dumston al contrabaix i Chad Taylor a la bateria -, els trompetistes Erik Truffauz i Jeremy Pelt, el pianista suec Bobo Stetson o la cantant Cyrille Aimée.

Es presentaran novetats discogràfiques de l'escena catalana, com Giulia Valle amb el seu projecte Synergetic Ensemble, la saxofonista Irene Reig, la trompetista Alba Careta i la trombonista Alba Pujals, que serà l'encarregada de la jornada inaugural.
 

El Pícnic Jazz: la gran festa popular del jazz

El Pícnic Jazz tornarà a convertir, i ja serà la 22a edició, el Parc de Vallparadís en la gran festa popular del jazz, el diumenge 17 de març.

Comptarà amb l'actuació de quatre formacions de primer nivell: Professor Cunninghan and his Old SchoolLas de BarcelonaThe Ray Gelato & Enric Piedro Quintet i Silvia Marsó & Danny del Toro Blues Band.
 

Laura Simó, Jazzterrasman 2024

Laura Simó, Premi Jazzterrassman 2024 Foto: Cedida/Rafael Casanova


Laura Simó, que actuarà en el Festival el dia 3 de març amb la Laura Simó Reunion, serà reconeguda amb el premi Jazzterrasman 2024. La vocalista aplegarà diversos companys de viatge: Ignasi Terraza al piano, Horacio Fumero al contrabaix i David Xirgu a la bateria.

El Premi és una distinció que concedeix el Festival des de l'any 2003 a un artista de l'escena nacional o internacional en reconeixement de la seva trajectòria musical, la tasca de divulgació del gènere jazzístic o la vinculació del músic amb la Nova Jazz Cava.
 

Programa complet del 43è Festival de Jazz de Terrassa

   Programa del 43è Festival de Jazz de Terrassa by Naciodigital on Scribd