El CAET aposta per les produccions pròpies

Així ho demostra la programació que ha presentat el Centre d'Arts Escèniques de Terrassa pel període de gener a juny del 2011

Publicat el 16 de desembre de 2010 a les 22:11
El Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) ha apostat per la participació i la producció pròpia en la programació del primer semestre de la temporada 2011. De les 11 peces que es representaran en total, 7 són produccions o coproduccions del centre.

L’hora en què res no sabíem els uns dels altres és una d’aquestes produccions “fetes a casa” en la que, a més, hi participaran diverses entitats locals. En paraules del director de l’obra, Pep Pla, a la vegada director del CAET, “és un immens poema visual” en el que entre 40 i 50 actors faran desfilar més de 500 personatges per l'escenari. Una altra de les produccions pròpies és Morir d’amor aquí, un projecte que està a mig camí entre l’art escènic professional i la intervenció socioeducativa local i en el que hi participen 8 joves terrassencs que es dediquen de forma autodidacta al RAP. Les apostes més arriscades, com les dues esmentades fins aquí, es combinaran amb peces reconegudes com Pasta fullada, El mètode Grönholm o Primer amor.

Una de les coproduccions destacables és El sexe dels àngels, que ens parla de les dificultats de mobilitat i en la que alguns dels seus actors pateixen la mateixa discapacitat que els personatges que interpreten. Una altra és La sopera de Meissen, de l'autor terrassenc Bernat Puigtobella, en la que col·laboren professionals i amateurs. “És la història d'un matrimoni de 60 anys que tenen una col·lecció de porcellana”, ha explicat Puigtobella durant l'acte de presentació de la programació, celebrat aquest matí a la Masia Freixa. “Dóno gràcies per avançat al CAET, perquè haurem de trencar molta porcellana durant l'espectacle...”.

Teatre Principal
Un dels plats forts que ofereix la programació és Una vella, coneguda olor, dirigida pel terrassenc Sergi Belbel, també director del Teatre Nacional de Catalunya. Precisament amb aquesta obra s’inaugurarà el Teatre Principal, que es reobrirà la primavera del 2011 després de les obres de remodelació que s'hi estan fent. El Principal se sumarà així al Centre Cultural Unnim, al Teatre Alegria i a la Sala Maria Plans com a escenaris de la temporada del CAET.