El terrassenc Jordi Albó rep el premi Alan Turing al compromís social

El projecte, finançat per la Fundació La Marató de TV3, aplica la robòtica per a la rehabilitació cognitiva de nens afectats per traumatismes cranioencefàlics

Publicat el 19 de febrer de 2013 a les 17:00
El terrassenc Jordi Albó Foto: La Salle

El Col·legi i l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació, juntament amb el Col·legi d'Enginyers en Informàtica de Catalunya, han atorgat el 'Premi Alan Turing al Compromís Social' al terrassenc Jordi Albó i Canals, professor de La Salle Campus Barcelona–URL.

El jurat ha valorat el seu paper com a impulsor tecnològic del projecte "Robòtica dedicada a la rehabilitació cognitiva de nens afectats per traumatismes cranioencefàlics", desenvolupat conjuntament pel grup de recerca en robòtica d'aquest centre universitari i l'Hospital Sant Joan de Déu.

Els enginyers de La Salle han creat un robot que facilita el procés de recuperació de la població d'entre 8 i 16 anys que ha patit un traumatisme cranioencefàlic. Els pacients poden seguir la seva rehabilitació cognitiva des de casa i de forma autònoma, reduint les visites als centres hospitalaris. La prova pilot s'ha realitzat amb 90 nens i nenes i ha comptat amb  la supervisió i coordinació dels professionals sanitaris de l’Hospital Sant Joan de Déu. 

El guardó, lliurat aquest dilluns en la divuitena Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, premia el caràcter innovador d'aquest projecte de robòtica social finançat per la Fundació La Marató de TV3. LEGO Foundation també hi ha col·laborat amb una donació de 10.000 euros en robots. L'acte ha comptat amb l'assistència del conseller d'Empresa i Ocupació Felip Puig.

Doctor en robòtica
Des del 2003 Jordi Albó és professor associat de La Salle Campus Barcelona-Universitat de Ramon Llull, on dirigeix el Màster d'Automàtica, Domòtica i Robòtica de Serveis i dóna classes de Robòtica a tercer d'enginyeria i al Màster de Formació de Professorat.

A més, és director de robòtica de La Salle Campus Almere (Holanda) i coordinador dels aspectes tècnics i educatius de la First Lego League a l'estat. Des del 2012 és doctor en robòtica.