[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8jILTGuW_Ww[/youtube]
L'ús dels telèfons mòbils ha generat canvis en el comportament humà, creant noves addiccions, noves rutines i alteracions en l'organisme. En el cas dels patrons cerebrals, per exemple, s'hi ha produït un canvi. A grans trets, l'encèfal té les ones alfa, que es relacionen amb la relaxació desperta, i les gamma amb l'atenció conscient. Les transmissions telefòniques fan que el poder de les alfa augmenti, arribant a canviar el funcionament del cervell, segons han demostrat alguns experiments.
Altres alteracions, que es relacionen amb l'ús dels dispositius mòbils, són el càncer, l'obesitat, la diabetis, el son i la miopia, entre d'altres. De fet, la gran quantitat d'hores diàries que passem davant el mòbil fa que el percentatge de població que pateix miopia hagi augmentat en comparació amb la dècada dels 70. Així, en algunes zones d'Àsia un 90% de la ciutadania pateix aquest problema visual.
Aquests canvis són alarmants i més si tenim en compte que "dels set mil milions de persones del món quasi sis mil milions tenen telèfons mòbils", i que "només 4,5 mil milions tenen accés a un vàter", segons relata el vídeo.
El vídeo que revela com el mòbil està alterant el nostre cervell
Ara a portada
Publicat el 17 de juny de 2016 a les 18:39
Et pot interessar
-
Cultura i mitjans MútuaTerrassa anuncia el guanyador del VIII Concurs de contes de Sant Jordi
-
Cultura i mitjans Improvisació, rock i música clàssica arriben a la Factoria Cultural de Terrassa
-
Cultura i mitjans Es manté el Pícnic Jazz de Terrassa malgrat les previsions de pluja
-
Cultura i mitjans Camille Thurman debuta a Catalunya dins del Festival de Jazz de Terrassa