Els deu millors parcs naturals d'Europa

Publicat el 24 de maig de 2016 a les 18:18
Avui dimarts, 24 de maig, se celebra el Dia Europeu dels Parcs Naturals. Aquest esdeveniment, que té com a lema "El sabor de la Natura", commemora la declaració del primer parc nacional d'Europa. Segons una selecció dels portals de viatges Minube.com i Edreams.com, aquests són els 10 millors parcs naturals del nostre continent:

1. Parc dels Llacs de Plitvice (Croàcia)
 

Parc dels Llacs de Plitvice, Croàcia Foto: Wikiedia, Nick


Aquest parc té 16 llacs interconnectats i 92 deus i cascades que ocupen una superfície d'uns 30.000 hectàries, aproximadament. 22.000 d'aquestes, estan cobertes per bosc, i un 90% de la vegetació està format per faig.

2. Parc Skaftafell (Islàndia)
 

Parc Skaftafell, Islàndia Foto: Wikipedia, Andreas Tille


Situat a la regió d'Austurland, a Islàndia Skaftafell té 4.807 quilòmetres quadrats, sent el segon parc nacional més gran del país. Hi destaca la cascada Svartifoss que esta envoltada per columnes d'orígen volcànica. A més, Skaftafell està integrat dins del parc nacional Vatnajökull, des que es va crear l'any 2008.

3. Parc Trigalav (Eslovènia)
 

Parc Trigalav, Eslovènia Foto: Wikipedia Se909


El tercer lloc del rànquing està ocupat per la muntanya més alta d'Eslovènia, Trigalv, que es troba a 2.864 metres sobre el nivell del mar. El cim es troba pràcticament al mig del parc al qual dóna el nom.

4. Parc de Josteadalsbreen (Noruega)
 

Parc de Josteadalsbreen, Noruega Foto: Wikipedia Vicrogo


El parc nacional de Josteadalsbreen, a Noruega, abarca el glaciar més gran d'Europa. De fet, té una àrea de 1.310 quilòmetres. En dos anys, l'estructura gèlida reduit la superfície i, al desfer-se, ha format una gran quantitat de morenes, i una gran varietat de formacions geològiques.

5. Parc Timanfaya (Espanya)
 

Parc Timanfaya, Espanya Foto: Wikipedia, Luis Miguel Bugallo


Els 51 quilòmetres quadrats que agrupen més de 25 volcans del parc nacional de Timanfaya, es col·loquen en la cinquena posició. Cal destacar-hi les muntanyes de Foc, la muntanya Rajada, i la Caldera del Corazoncillo.

6. Parc Dolomitas (Itàlia)
 

Parc Dolomitas, Itàlia Foto: Wipikedia, Walwegs


El parc de Dolomitas està format per una cadena muntanyosa que, tot i que forma part dels Alps, el seu paisatge no hi té res a veure. Es caracteritza per enormes valls cobertes de bosc, i pels llacs i rius que contrasten amb la verda vegetació.

7. Parc de Sächsische Schweiz (Alemanya)
 

Parc de Sächsische Schweiz , Alemanya Foto: Wikipedia, Thomas Wolf


Aquest parc comprèn dues àrees de 93,5 quilòmetres quadrats, i travessa la vall que forma el riu Elba, i els boscos.

8. Parc Lauterbrunnen (Suïssa)
 

Parc Lauterbrunnen, Suïssa Foto: Wikipedia Zacht


Lauterbrunnen està format per plats, cases de fusta i 72 cascades entre les quals hi destaca el salt d'aigua Staubbach.

9. Parc del districte dels llacs (Regne Unit)
 

Parc del districte dels llacs, Regne Unit Foto: Wikipedia, NK.sheridan


El districte dels llacs és el parc nacional més gran del Regne Unit. Està format per un conjunt de llacs inserits entre les verdes muntanyes. També l'integren granges, turons, rius i una gran varietat de flora i fauna.

10. Parc Oulanka (Finlàndia)
 

Parc Oulanka, Finlàndia Foto: Flickr Timo Newton-Syms


El parc nacional d'Oulanka té una superfície de 270 quilòmetres quadrats on hi viuen més de 500 espècies vegetals, centenars d'ocells diversos, esquirols, i ossos, entre altres animals.