Fondevila rep el Premi Excel·lència en Comunicació i Divulgació TIC

La Torre
30 de setembre del 2015
Joan Francesc Fondevila recollint el premi
Joan Francesc Fondevila recollint el premi | Foto: Cecable

Joan Francesc Fondevila recollint el premi Foto: Cecable


El Dr. Joan Francesc Fondevila Gascón, director del Centre d'Estudis sobre el Cable (CECABLE), professor titular d'Universitat i autor del bloc científic Telecomunicaciones y Periodismo, ha estat guardonat amb el Premi Excel·lència en la Comunicació i la Divulgació TIC (categoria Premsa Digital) pel Col·legi d'Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) en la 14a Diada de les Telecomunicacions de Catalunya, portada a terme al CosmoCaixa de Barcelona el 29 de setembre del 2015.

"És un motiu de profunda alegria i emoció i un honor rebre aquest guardó", afirma el Dr. Fondevila, que porta a terme una prolongada tasca d'investigació i difusió sobre tecnologies de la informació i la comunicació. Fondevila ha publicat nombrosos articles científics indexats, llibres, capítols de llibre i comunicacions en congressos.

Al bloc científic que realitza des de fa uns anys, el Dr. Fondevila, investigador principal del Grup de Recerca sobre Periodisme Digital i Banda Ampla i del Grup de Recerca sobre Sistemes Innovadors de Monetització en Periodisme i Màrqueting Digital (SIMPED) i organitzador de les Jornades del Cable i la Banda Ampla a Catalunya (que el 2015 han arribat a l’edició número 20), exposa els resultats de les seves investigacions i de les principals novetats del sector.

Amb gran quantitat de participació, el bloc és un referent per a l'anàlisi de la Societat de la Banda Ampla, el cloud journalism, el Journalism as a Service, el grid journalism o el social journalism commerce, conceptes científics creats pel Dr. Fondevila. "Conjugar la tasca científica TIC amb la de comunicació i divulgació és molt bonic, és un descobriment diari, il·lusionant i apassionant", explica el Dr. Fondevila, per a qui "periodisme i telecomunicacions, de la mà d’Internet, són el binomi essencial en la nostra societat per millorar la productivitat i, sobretot, per preservar la sostenibilitat".