
L' Escola d'Enginyeria de Terrassa de la UPC inaugurarà aquest dimarts a les nou del matí el Mercat de la Tecnologia del Vallès (MdT), un espai en què 200 estudiants de 14 centres d'ensenyament secundaris de la comarca exposaran 84 projectes de tot tipus: la creació d’una empresa, una casa domòtica, una maqueta de vapor del vaixell Titànic, joguines elèctriques i robots automatitzats. Es es preveu l'assistència de més de 600 persones entre dimarts i dimecres.
Amb l'ajuda dels professors, els alumnes explicaran els detalls dels projectes als visitants. A més, en aquesta edició s'ofereixen tallers organitzats per professorat de l'EET i per entitats col·laboradores amb la mostra com ara el Museu Nacional d'Art de Catalunya. MdT comptarà també amb la participació del conegut divulgador científic Marc Boada, que impartirà la conferència que porta per títol 'Superconductors tèrmics', una història tecnològica.
Foment de la creativitat tecnològica
MdT del Vallès permet que experiències didàctiques interessants surtin del marc de l'aula, ajuda a incrementar la motivació de l'alumnat perquè li dóna l'oportunitat de compartir i explicar els seus treballs i fomenta l'activitat tecnològica. En definitiva, és un punt de trobada d'estudiants, professorat i societat en general, que fa brillar la creativitat tecnològica que es desplega cada dia a les aules d'arreu de Catalunya.
El MdT del Vallès forma part de la xarxa de Mercats de Tecnologia que se celebra a diverses comarques catalanes (Vallès Oriental i Occidental, a Lleida i a Osona, i al Ripollès). Aquesta xarxa està formada per l'EET de la UPC, l'Institut de Ciències de l'Educació-Centre de Formació Contínua i l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida i per l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Vic. La iniciativa compta amb el suport del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Inauguració
L'acte d'inauguració comptarà amb el director de l’EET, Xavier Cañavate, Juan Antonio Gallardo, regidor de la Presidència i Universitats de l'Ajuntament de Terrassa i el responsable d'AULATEC-CESIRE, Joan Busquets. Després dels discursos de presentació, començarà una visita guiada per la fira, on els alumnes que exposen presentaran el seu treball a les autoritats i a la resta d'assistents. La mostra clourà dimecres la una del migdia a la sala d'actes de l’EET amb el lliurament de diplomes a l'alumnat i professorat que han participat.