Les 72 emoticones noves de WhatsApp

Aquests símbols s’afegiran al nostre telèfon quan actualitzem l’aplicació

Publicat el 24 de juny de 2016 a les 21:55
Actualitzat el 24 de juny de 2016 a les 21:56
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=b81S9lWIMnE[/youtube]
Fins a 72 nous emoticones, com ara la paella, l’alvocat, el béicon, el croissant o el facepalm, ja estan incorporades en el catàleg de nous símbols, que s’anomena Unicode 9.0. Però això no significa que ja estiguin disponibles en els nostres dispositius, ja que a mesura que es vagin actualitzant els sistemes operatius dels nostres telèfons, tauletes i ordinadors, com iOS o Windows, aniran apareixent a les noves versions. Encara no necessàriament ho faran tots.

De cara a l’estiu vinent ja han aparegut diversos símbols candidats a aparèixer en la següent versió. Aquests són alguns d’ells:

-Preservatius: una gran quantitat de joves entre 16 i 24 anys discuteixen sobre qüestions sexuals fent servir emoticones. No existeix un símbol que impliqui sexe segur, mentre que segueix sent un assumpte important des del punt de vista de la salut.

-Menstruació: no hi ha un símbol reconegut que representi amb senzillesa les realitats físiques, mentals i materials de la menstruació femenina de manera global.

-Dinosaures: segons Courtney Milan, la persona que va sugerir la incorporació a Unicode, els dinosaures tenen un interés similar entre els usuaris que dos dels símbols més utilitzats, com són la serp i el pop.

-Dumpling: aquest tipus de menjar existeix en les gastronomies de quatre continents i es serveix a tots ells, fins i tot a l’Antàrtida.

-Curling i trineu: el curling, un esport similar a la petanca sobre una pista de gel, és igual d’interessant pels usuaris que l'emoticona de l’hoquei gel, segons Hiroyuki Komatsu. El trineu comparteix proposta amb el curling i inclou la seva propia comparativa.

-Caixa de menjar xinès: s’espera que aquest símbol sigui utilitzat amb freqüència en ser un reclam visual per mencionar una de les receptes ètniques més populars del planeta. A més de ser una opció gastronómica molt comú en els països occidentals, funciona com un símbol universal per parlar del menjar per emportar.

-Galeta de la sort: els arguments per sol·licitar la inclusió d’aquesta emoticona és el valor cultural d’un producte que, a més de ser un postre molt popular, fa referència al destí. Més de 3.000 milions d’unitats d’aquest producte es fabriquen cada any al món.

-Palets xinesos: si existeixen plats i coberts en versió emoticona i també tallarines representats dins un bol calent, arròs i sushi, amb els palets xinesos completarien aquesta col·lecció gastronòmica. A més, aquest símbol també podria representar les baquetes d’una bateria.