Les millors aplicacions per a estudiants

Les tècniques d'estudi i els mètodes d'organització més útils a l'smartphone

Publicat el 07 de març de 2015 a les 14:44
Actualitzat el 07 de març de 2015 a les 16:34

Photomath resol problemes matemàtics amb només una foto. Foto: Europa Press


Alguna vegada us heu preguntat si aprofiteu les hores d'estudi? Entre el passeig cap a la nevera, l'estona de WhatsApp i mirar les últimes novetats de Facebook, es perd el temps sense adonar-se'n. A més, cal afegir-hi els problemes d'organització, apunts incomplets o exercicis pels que no es troba cap resposta. Aquestes deu aplicacions us poden ajudar en les vostres èpoques d'estudi:
 
Simple Pomodoro Timer, pels que mai es concentren del tot. El mètode 'Pomodoro' consisteix en el següent ritual: 25 minuts d'estudi, descans, 25 minuts d'estudi, descans, i així una i altra vegada fins acabar el temari. La pròpia aplicació, indica quan es pot parar i quan continuar. La tècnica està basada en la idea de que, descansar amb freqüència, millora l'agilitat mental.
 
Istudiez Pro, pels que depenen de l'agenda del company. Permet tenir un accés directe de l'horari, a les feines de cada assignatura i una calculadora de notes que calcula la mitjana de les qualificacions. 

 
Cam Scanner, pels que demanen apunts i pels que els comparteixen. Permet escanejar documents, digitalitzar-los i guardar-los al mòbil. També conté altres eines: notes, etiquetes o contrasenyes per protegir la informació important. Es poden compartir amb PDF o JPG via correu electrònic.
 
Photomath, pels que estimen i pels que odien les matemàtiques. Resol problemes amb només una fotografia. N'hi ha prou amb una imatge de l'exercici perquè l'aplicació la resolgui a l'instant. També ensenya pas a pas com l'ha resolt: arrels quadrades, equacions lineals, sistemes, fraccions i decimals. 
 
Peak, pels que tenen poca memòria. Millora la memòria, la concentració, l'agilitat mental i les capacitats, mitjançant jocs. Es poden escollir 23 opcions i posar-se objectius diàriament per millorar l'intel·lecte. També es pot accedir a estadístiques per conèixer l'evolució de l'usuari. 
 
Examtime, pels que lamenten que els apunts no tinguin dibuixos. És el nou mètode d'estudi del segle XXI: mapes mentals, fitxes, tests i apunts a la vostra disposició. És un gran suport durant les hores de biblioteca. També té un fòrum per posar les idees en comú i resoldre qüestions. 
 
Arcnote, pels que mai copien de la pissarra a temps. Permet fotografiar la pissarra des de qualsevol angle de la classe i en alta resolució.


 
Prezi, pels que cuiden les presentacions a classe. Les presentacions de Power Point ja són història. Aquesta eina permet crear, editar i compartir des de qualsevol punt, amb totes les modificacions sincronitzades a qualsevol dispositiu. 

 
Dropbox, pels que treballen en grup. Permet tenir els arxius a tots els dispositius. Edita documents, agrega fotografies automàticament i mostra vídeos des de qualsevol lloc. També es poden restaurar els arxius mitjançant un sistema de seguretat.  

 
Babylon, pels amants dels idiomes i pels que hi tenen dificultats. És el traductor que sempre s'hauria de tenir a mà. Proporciona solucions de traducció i aprenentatge d'idiomes. Conté una selecció de diccionaris, glossaris i enciclopèdies. Més de 2.000 diccionaris de més de 75 idiomes. Es poden buscar expressions concretes i terminologia científica.