Obres de gran qualitat i per a tots els gustos al Teatre Principal i a l'Alegria

Aquest segon espai es destinarà a propostes de nous creadors, de petit format, i més agosarades

Publicat el 22 de juny de 2011 a les 18:50
Truca un inspector, Pedra de Tartera, La Trilogia del poeta, Geronimo Stilton o Pel davant i pel darrera són només algunes de les obres que es podran veure en la propera temporada organitzada pel Centre d'Arts Escèniques de Terrassa (CAET) i que, en aquesta ocasió, comptarà amb una gran novetat: la consecució d'un nou espai, el Teatre Principal, que permetrà cedir al Teatre Alegria l'estrena o presentació de propostes més agosarades, de petit format i més properes als nous creadors.

El Teatre Principal, doncs, acollirà aquelles propostes que, sense renunciar en cap cas a la qualitat, es dirigeixen a un públic més ampli.

D'altra banda, una altra de les novetats d'aquesta temporada serà que l'edició d'aquest any del Festival TNT-Terrassa noves tendències inclourà la coproducció amb artistes catalans de renom i estrenes absolutes d'artistes internacionals.

Tant Pep Pla, director del CAET, com el regidor de Cultura, Manel Aguado, van destacar durant la presentació de la nova temporada, la gran acceptació obtinguda per part dels terrassencs del nou espai del Teatre Principal, reinaugurat fa uns mesos, fins al punt que “s''hi ha registrat, des de l'estrena de la primera obra i fins ara, un 83 per cent d'ocupació”. En bona part, gràcies a l'obertura del nou teatre, l'avanç de programació promoguda pel CAET en aquestes últimes setmanes ha guanyat un total de cinc mil espectadors.

Pla va aprofitar l'ocasió per recordar que en les cinc temporades de vigència del CAET, Terrassa ha comptat amb el gaudi de 53 coproduccions, “que vam començar amb produccions de caràcter més clàssic per anar derivant cap a la creació més contemporània. De cara al futur volem apostar per ser al costat del creador, oferint-li l'espai del Teatre Alegria, i a través del Festival Terrassa Noves Tendències.

Programació
La nova temporada del CAET s'iniciarà el dia 9 d'octubre, a les 6 de la tarda, al Teatre Principal, amb l'obra Pel davant i pel darrera, de l'autor Michael Frayn i versionada per Paco Mir, amb actors de la talla de Pep Planas, Anna Barrachina, Enric Majó o Meritxell Huertas.

D'altra banda, per al dia 15, està prevista l'estrena de La Trilogia del poeta, una coproducció del CAET, que es podrà veure al Teatre Alegria, i que pretén, segons el seu autor Pablo Rosal, ser un “desafiament a l'espectador per despertar-li el seu encís per la poesia”.

El mateix dia 15 i el 16 d'octubre, a les 12 del migdia, i a les 4 i 7 de la tarda, el Teatre Principal acollirà la producció musical d'autoria catalana Geronimo Stilton, dirigida per Àngel Llàcer, mentre que per al dia 22, està prevista la presentació de F3dra, pleasure and pain, una coproducció del CAET i de Q-ars Teatre, al Teatre Alegria. L'obra, realitzada per la dramaturga Marilia Samper, és una revisió, des d'un punt de vista més actual, de tot el que fins ara s'ha dit i fet sobre el personatge.

La programació tindrà continuïtat el dia 6 de novembre, dia en què el Teatre Principal serà l'escenari de Pedra de Tartera, basada en un clàssic de Maria Barbal i que, sota la direcció de Lurdes Barba, comptarà amb la interpretació de grans actrius com Àurea Márquez o Rosa Cadafalch.

També al Teatre Principal, però el dia 13 de novembre, es podrà veure Truca a l'inspector, dirigida i protagonitzada per Josep Maria Pou, i amb les magnífiques interpretacions de Carles Canut i Victòria Pagès, entre d'altres.

Així mateix, en el marc del Festival Terrassa Noves Tendències, es podrà gaudir, el dia 19 de novembre, de l'obra d'Ian Gehlaar, Indescriptible, irracional i injustificat, al Teatre Alegria, mentre que, per al dia 20 d'aquest mateix mes, està previst que el Teatre Principal acolli La petita flauta màgica, una producció del Gran Teatre del Liceu

Finalment, també al Teatre Principal, però el dia 27 de novembre, es podrà veure Plecs, un espectacle que barreja teatre, circ, música i “paper”, que agradarà tant a adults com a petits.