Per què som infidels?

Publicat el 26 de febrer de 2016 a les 20:03
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sRV8UI594bI[/youtube]
Totes les parelles, tant humanes com animals, són infidels per naturalesa. Així ho ha sentenciat l'especialista en sexologia i autor del llibre S=EX2, Pere Estupinyà, que en una entrevista al programa Contigo Dentro de la Cadena SER ha revelat les seves conclusions sobre fidelitat, promiscuïtat o el que s'anomena el fenomen swinger

Segons Estupinyà, les parelles poden tenir monogàmia social, però mai sexual i, en aquest punt, tots els animals tenen una tendència natural a posar-les les banyes: “Els ocells formen parelles estables i alguns primats també, però es posen les banyes”. Així doncs, la promiscuïtat és innata, física i inherent a la humanitat, un efecte que té l'explicació física de la testosterona que, tal com ha relatat, és l'hormona que provoca excitació física per posar “el cos top”. 

Depenent dels nivells de promiscuïtat, ha relatat, hi ha diversos tipus d'infidelitats, entre aquestes, la que porten a terme les parelles swingers, que són les que practiquen intercanvi de parelles i tenen sexe amb altres persones i amb la seva parella al davant. Segons ha recordat Estupinyà, ser infidel no és una cosa “dolenta”, malgrat que socialment pot tenir connotacions negatives. 

A més, ha destacat, els gel·los poden provocar més nivells de testosterona, per tant, predisposició a tenir sexe, malgrat que, tal com diu, pugui semblar una “contradicció”. En aquest sentit, ha assegurat que el sexe està totalment “codificat”, amb cicles que permeten saber quan, en el cas de les dones, per exemple, es tenen més ganes de fer coit o sexe oral, o per què després de realitzar sexe augmenta la sensació de benestar amb la parella.