
Després de molta incertesa, finalment Sant Pere tindrà la seva Festa Major.
L’any passat, coincidint amb el 35è. aniversari, l’Associació de Veïns va anunciar que renunciava a organitzar-ne una nova edició.
Després d’uns mesos de dubtes, finalment el grup de cultura popular La Papallona de Sant Pere i l’Associació solidària Kambacat han organitzat una Festa Major petita però amb tota la il.lusió del món, principalment per evitar-ne la seva desaparició.
La Festa Major compta amb la col.laboració desinteressada d’alguns veïns del
barri però també amb l’Associació de Veïns, l’Ajuntament de Terrassa i l’Eix Comercial Sant Pere.
Les aportacions de diversos comerços han permès tancar un programa gratuït i participatiu en què la música i la canalla en seran els principals protagonistes.
La Festa Major de Sant Pere, a Terrassa, compta amb 35 anys d’història
moderna tot i que els seus inicis daten de principis del segle XX. Aquest barri sempre ha estat un barri de referència a la ciutat de Terrassa principalment pel fet de tenir un mercat municipal històric, el Mercat del Triomf, com a element aglutinador i socialitzador del veïnat.
La seva Festa Major sempre ha estat una de les més reconegudes de la ciutat per
l’alta participació i la quantitat d’actes que s’hi celebren; de gran qualitat i per a totes les edats.
La Papallona de Sant Pere
El 6 de Juny de l’any 1992, durant la Festa Major del barri de Sant Pere de
Terrassa, va néixer La Papallona de Sant Pere. El seu constructor, en Pep Ragà, va decorar el tronc amb fulles, roses i mores, en homenatge a la Rosa Mora, una de les persones que més va dinamitzar el barri de Sant Pere i la ciutat de Terrassa.
La Papallona de Sant Pere es caracteritza per ser una de les poques bèsties dins
del bestiari festiu i popular, que llença aigua enlloc de foc.
L’acompanyen els Tocats de l'ala, una secció de gralles i tabals que interpreten cançons populars de carrer. Aquest any es compleixen els 20 anys de la colla.
KambaCat vol és una entitat solidària fundada l’any 2006 que promou el
desenvolupament dels països del Sud. Treballa a Ukambani (Kenya), una regió rural on la pèrdua de collites, la falta d'aigua i l'ajuda alimentària es converteixen en característiques permanents durant els períodes de sequera. Des de KambaCat s'hi impulsen la millora dels recursos aqüífers necessaris per cobrir les necessitats domèstiques bàsiques i per fer possibles programes d'atenció sanitària, educatius, d'activitats agrícoles i de producció d'aliments.
KambaCat vol promoure els valors de la pau, els drets humans, l'equitat de
gènere i manifestar la relació desigual entre el Nord i el Sud. Dins d'aquest ordre de valors i, en la perspectiva dels objectius del Mil·leni, impulsar programes, campanyes o activitats relatives a la promoció del comerç just, i l'apropament a la realitat social, econòmica i cultural dels països empobrits.