S'obre el període d'inscripció del Curs de música dels segles XX-XXI

L'objectiu és difondre i divulgar la música contemporània

Publicat el 25 de maig de 2010 a les 21:34
S'ha obert el període d'inscripció pel Curs de música dels segles XX-XXI. Aquesta és la vintena edició, i en fa quatre que se celebra a l'Escola Municipal de Música – Conservatori de Grau Mitjà de Terrassa, entre el 12 i el 16 de juliol. L'objectiu d'aquest curs és difondre i divulgar la música contemporània i, per això, els assistents estudiaran les múltiples corrents estètiques que han sorgit en l'àmbit musical al llarg del segle XX i s'aproximaran al llenguatge musical dels nostres dies. Les especialitats que s'impartiran seran el saxofon, el piano i música de cambra, i composició. El curs està dirigit per Albert Sardà, amb Enric Ferrer com a sotsdirector. Els professors seran Miquel Bofill (saxofon), Lodovica Mosca (piano), Albert Sardà i Enric Ferre (composició).

Saxofon i piano
En l'apartat de saxofon es treballaran obres de repertori contemporani per als diferents tipus de saxofons de nivell mig i superior, proposades pels participants. Es prepararan obres per a saxofon sol, duos, trios i quartets, així com repertori de música de cambra amb els diferents instruments del curs. Quant a l'apartat de piano i música de cambra, el repertori inclourà obres per a piano, piano a quatre mans i música de cambra de grau elemental, mitjà i superior a lliure elecció. Els temes a desenvolupar seran l'evolució de la tècnica del piano i la música de cambra durant el segle XX, les noves grafies, els corrents artístics del segle XX i el seu paral·lelisme amb la música, la música contemporània en la pedagogia del piano i la música de cambra. També inclourà la iniciació a la improvisació en les següents modalitats: improvisació estructural, lliure, amb piano preparat i en la música de cambra.

Curs de composició
Es pretén que l'alumne s'aproximi als nous plantejaments compositius i a les noves estètiques. Cada alumnes podrà anar preparant amb un esbós d'una obra de cambra a partir del qual es treballarà per aconseguir una petita o més elaborada composició. L'obra serà interpretada sencera o per passatges pel Grup Tactum, dirigit per Enric Ferrer, durant una sessió pedagògica. Els compositors Gabriel Brncic, Javier Darias, Jacobo Durán Loriga, Enric Ferrer i Albert Sardà assistiran al curs en qualitat de convidats per realitzar una classe magistral sobre la seva obra.

Les places són limitades, així que les persones interessades en participar en el curs, ja es poden adreçar a la Fundació Música Contemporània situada al carrer Còrsega de Barcelona, per telèfon, fax, o bé per correu electrònic a fmc@fumuco.com. L'horari del curs, que es farà entre el 12 i el 16 de juliol, serà de deu a una del migdia i de cinc de la tarda a vuit del vespre. El curs es va fer a Sitges durant els primers 16 anys. Està organitzat per l'Ajuntament de Terrassa i la Fundació Música Contemporània, amb la col·laboració del Consell Nacional de la Cultura i les Arts. Aquest certament va ser creat l'any 1990 pel compositor Albert Sardà i el percussionista Xavier Joaquim.