Centenars de persones demanen la dimissió de Ballart

Li han dedicat una sonora xiulada i li han retret la seva equidistància amb l'1-O

Sergi Ambudio
02 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:56h
Més d'un miler de persones s'ha aplegat davant l'Ajuntament de Terrassa en senyal de rebuig per la repressió policial de l'1-O, que ha causat almenys 893 ferits, segons l'últim balanç. La concentració ha esdevingut una barreja d'emoció i reivindicació. Amb els sentiments a flor de pell, el silenci ha imperat durant cinc llargs minuts al Raval de Montserrat.

En els minuts posteriors s'han succeït diversos càntics i consignes en contra de l'actuació dels cossos policials espanyols i el setge de l'Estat i a favor de la democràcia i la independència de Catalunya. Entre les proclames que sorgien de manera espontània, una ha anat directament dirigida a l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, que va decidir no obrir els espais municipals per la celebració del referèndum a la ciutat. "Que surti l'alcalde", ha reclamat una multitud.

Ballart ja hi era present, juntament amb l'equip de govern i els regidors, militants i simpatitzants dels partits i les entitats sobiranistes terrassenques. El batlle ha fet una passa endavant per deixar-se veure i la majoria dels presents ha reaccionat amb una sonora xiulada. Una part de la societat de Terrassa, doncs, ha reiterat a l'alcalde que no li perdona la seva equidistància amb l'1-O i el setge estatal contra les institucions i la sobirania de Catalunya. Per aquest motiu, li han reclamat que cessi al crit de "dimissió, dimissió".