Ciutadans desplega una pancarta a Terrassa per a reivindicar la construcció de la Ronda Nord

Els alcaldables de Terrassa i Sabadell del partit taronja s'han concentrat a l'altura de la B-40 que passa pel Pla del Bon Aire de Terrassa

Pancarta que Ciutadans ha desplegat a l'altura de la B-40 per reclamar la Ronda Nord
Pancarta que Ciutadans ha desplegat a l'altura de la B-40 per reclamar la Ronda Nord | Ciutadans
M.T
18 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 14:06h
Els alcaldables de Ciutadans (Cs) en els municipis de Sabadell i Terrassa, Joan García i Isabel Martínez, acompanyats de regidors i membres de les agrupacions locals de Cs de totes dues localitats, han desplegat aquest matí una gran pancarta a l'altura de la B-40 que passa pel barri del Pla del Bon Aire de Terrassa per a reivindicar la construcció immediata de la Ronda Nord.

La formació liberal porta anys reivindicant la finalització de la B-40 entre Terrassa i Abrera i la construcció de la Ronda Nord per a connectar la via amb l'AP-7, pacificar el trànsit rodat a Terrassa i Sabadell i connectar el clúster automobilístic del Baix Llobregat.

L'acció reivindicativa de la formació taronja vol posar de manifest "la urgència" d'aquesta obra per a donar resposta a les necessitats de mobilitat dels veïns de Terrassa i Sabadell. A més, els liberals han recordat que "la Ronda Nord és un projecte que ja està inclòs en el Pla Específic de Mobilitat del Vallès" i han tornat a qüestionar "les contínues traves de la Generalitat al seu desenvolupament a força d'entorpir i impedir l'execució de les inversions estatals que s'han anat preveient de manera recurrent".

En aquest sentit, Ciutadans també ha destacat com "l'actual conseller de Territori, qui ha estat alcalde de Sabadell, s'ha oposat reiteradament al desenvolupament d'aquesta infraestructura cada vegada que ha existit l'oportunitat de començar les obres". 

Els alcaldables liberals han recordat també que el passat 21 de setembre la Comissió de Polítiques Digitals i Territori va acordar desencallar el projecte de la Ronda Nord que permetrà desencallar la finalització de la carretera B-40. Precisament, l'acció reivindicativa dels taronges està encaminada al fet que "els acords no quedi una altra vegada en paper mullat i s'aconsegueixi desencallar aquesta infraestructura crucial", han declarat.