El Pla de Residus de Terrassa, pendent d'Eco-Equip

TeC i ERC-MES consideren que cal afegir al Pla, un contracte programa amb l'empresa pública de residus

Redacció
20 de juny del 2018

Un grup de contenidors desbordats amb brutícia al voltant. Foto: Albert Prieto

Els grups municipals de TeC i ERC-MES han fet públic un comunicat on posen de manifest els seus dubtes sobre l'aplicació del Pla de prevenció i gestió de Residus 2018-2023 i també del "descontrol i mal funcionament" d'Eco-equip.

Ambdós grups municipals coincideixen a celebrar que s'hagi aconseguit redactar el Pla i valoren positivament el seu contingut i la feina feta a la Taula de Residus. No obstant això, els grups asseguren que tenen dubtes sobre l'execució d'un pla que descriuen com "ambiciós i exigent".

En aquest sentit, els grups han fet saber que "un dels mals endèmics del mal funcionament i descontrol d'Eco-Equip", l'empresa pública encarregada dels residus a Terrassa. Consideren que els problemes venen perquè no existeix un marc de relació contractual entre l'empresa i el titular del servei que és l'Ajuntament, que permeti establir objectius i compromisos concrets i defineixi alhora mecanismes de seguiment i control.

"Creiem que aquesta era i és una necessitat urgent absolutament necessària per articular i garantir l'execució de les accions contemplades en el Pla". Un pla que es portarà al ple de juliol però que no contempla el contracte programa amb Eco-Equip que defineixi el model de gestió de residus de Terrassa. Els grups de TeC i ERC-MES han manifestat que votaran en contra del Pla.