El PSC demana a la Generalitat que l'educació 0-3 sigui totalment gratuïta

També presenten un acord en suport a l’avortament sense assetjament

El portaveu del PSC de Terrassa, Alfredo Vega, durant la roda de premsa.
El portaveu del PSC de Terrassa, Alfredo Vega, durant la roda de premsa. | Cedida
A.M
28 d'abril del 2022
Actualitzat a les 10:47h
El grup municipal del PSC de Terrassa ha presentat una proposta de resolució al ple municipal d'aquest divendres perquè la Generalitat ampliï la gratuïtat a tota l'educació infantil de 0 a 3 anys. En una roda de premsa aquest dimecres a la tarda, el portaveu socialista, Alfredo Vega, ha explicat que des del seu punt de vista cal que s'abordi la universalització de l’educació infantil.

Considren que s'han d'incrementar el nombre de places públiques i insta que estableixi el nou Mapa de 0-3 anys de Catalunya. "És molt important donar el valor que tenen les escoles bressol i no infradotar-les tal i com ha estat fent durant anys el govern de la Generalitat, que des de 2015 no ha aportat ni un euro als Ajuntaments, quan segons la LEC és una competència exclusiva de la Generalitat", ha reivindicat Vega. 

Vega reclama generar una línia de recursos econòmics i ajuts per cobrir tant el suport educador que requereixen els infants amb necessitats educatives especials, com la cobertura alimentària i/o d’acollida per als infants de famílies vulnerables, evitant l’exclusió per motius socioeconòmics. 

D'altra banda, els socialistes també porten un acord en suport a l’avortament sense assetjament on demanen el suport a la modificació de la llei que penalitza l’assetjament en les dones que acudeixen a clíniques per a la interrupció voluntària de l’embaràs. 

Finalment, també demanen modificar la Línia 5 de TMESA (Pla del Bon Aire - Can tries) per a recuperar una parada al nucli del barri del Poblenou, i reivindiquen l'elaboració d'un pla de substitució o renovació de la gespa artificial dels camps de futbol de Terrassa en el termini d’un mes i que aquests treballs es realitzin abans de finalitzar l’any 2022.