Ona Martínez serà primera tinenta d'alcalde, en substitució d'Isaac Albert

L'alcalde modificarà el cartipàs municipal de manera provisional fins que prengui possessió la nova regidora, Montserrat Font i Fabra (ERC), que en un futur assumirà les competències que tenia fins ara Martínez

Ona Martínez és l'alcaldable d'ERC a les pròximes eleccions municipals
Ona Martínez és l'alcaldable d'ERC a les pròximes eleccions municipals | Marina Torras
Redacció
26 de gener del 2023
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, signarà demà divendres el decret corresponent a la nova distribució i assignació de competències del cartipàs municipal, un cop s'hagi oficialitzat la renúncia al càrrec de regidor de l'Ajuntament de Terrassa d'Isaac Albert i Agut, prevista en l'ordre del dia del Ple Municipal corresponent al mes de gener.

La nova distribució reassigna, principalment, la primera tinença d'alcaldia, així com les competències delegades fins ara al regidor Isaac Albert, i preveu les noves competències que assumiria, un cop prengui possessió, la nova regidora Montserrat Font.

Així, la portaveu del Grup Municipal ERC - MES, Ona Martínez, assumirà les competències delegades per l'alcalde com a primera tinenta d'alcalde, així com les facultats de direcció, coordinació, seguiment i orientació estratègica de l’àrea de Serveis Generals i Govern Obert. En aquest sentit, a més, la regidora tindrà també les delegacions de les regidories de Serveis Econòmics, Organització i Recursos Humans, Gestió Tributària i Recaptació, Serveis Jurídics, Contractació, Patrimoni i Manteniment i Atenció Ciutadana. Pel que fa a Serveis Funeraris i Cementiri, les competències seran assumides per la 5a tinenta d'alcalde, Teresa Ciurana. A més, l'alcalde també nomenarà a la regidora Ona Martínez com a membre de la Junta de Govern Local.

Amb la renúncia d'Albert, està previst que des de l'Ajuntament es comuniqui a la Junta Electoral Central la intenció de cobrir la vacant del grup municipal d'ERC -MES en la persona de Montserrat Font Fabra, número 9 en la llista de la formació en les eleccions del passat 2019. Un cop disposi de la credencial i prengui possessió de l'acta de regidora, en un ple extraordinari a celebrar en els propers dies, Font assumirà les competències delegades de Plans i Projectes, de l'Àrea de Presidència; Ciutadania i Convivència, Memòria Històrica i Drets Humans, adscrites a l'àrea de Drets Socials; i de Qualitat Democràtica, a Cicles de la Vida, fins ara delegades a la regidora Ona Martínez. Fins a la celebració del Ple extraordinari de presa de possessió de l'acta de regidora, aquestes competències continuaran sota la delegació de Martínez.