Rull ja és el nou «home fort» de Convergència

Mas reorganitza el partit amb un nou comitè de direcció, en què Rull hi apareix com a figura preeminent | Mercè Conesa, terrassenca i alcaldessa de Sant Cugat, passa a ser la portaveu

Bernat Ferrer
25 de juliol del 2014
Josep Rull Foto: Adrià Costa

Després de la renúncia d'Oriol Pujol com a secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), avançada per Nació Digital, el partit ha decidit reorganitzar-se a l'entorn de Josep Rull. El fins ara secretari d'Organització del partit passa a ser-ne també  "coordinador general", en tant que la figura de "secretari general" només pot ser nomenada a través d'un congrés del partit. I, en tant que el curs polític es presenta mogut a partir del setembre, i no hi ha dates per convocar-lo, CDC ha decidit reinventar-se d'aquesta manera, per tal de "tenir tots els seus mecanismes perfectament greixats". Josep Rull volia anunciar el setembre si continuava com a candidat a l'alcaldia de Terrassa. Ara, però, sembla que els esdeveniments es precipitaran.

Rull no coordinarà el partit en solitari, sinó que comptarà amb un comitè de direcció conformat per Lluís Coromines (que passa a ser el responsable de les eleccions municipals de l'any vinent, així com secretari general adjunt de la federació de CiU), Francesc Homs (vicesecretari general d'Estratègia de CDC), Jordi Turull (president i portaveu de CiU del Parlament), Pere Macias (representant de CDC a les Corts Generals), Francesc Sánchez (coordinador de règim intern del partit, i ara també responsable de la representació judicial i extrajudicial en actes i contractes), Irene Rigau (presidenta del Consell Nacional de CDC), Xavier Trias (política municipal), i Meritxell Borràs.

"No posem una sola persona amb tota la responsabilitat, sinó que posem tot un equip. És una forma de lideratges moderns. Però sempre hi ha d'haver algú que assumeixi la principal responsabilitat", ha explicat Artur Mas.