Salvador Cardús serà a la llista de Junts pel Sí

Empar Moliner finalment no formarà part de la llista

Redacció
16 d'agost del 2015
Actualitzat a les 9:26h
El sociòleg Salvador Cardús, l'economista Elisenda Paluzie i la docent Clara Ponsatí, se sumen a la llista de Junts pel Sí segons ha fet públic la candidatura a través del seu Twitter. Avui també s'ha conegut que finalment Empar Moliner no formarà part de la llista ja que considera que "és incompatible" amb la seva feina com a periodista.

El sociòleg, escriptor i periodista Salvador Cardús també és doctor en Ciències Econòmiques i professor titular de Sociologia. Des del març de 2013, és membre del Consell Assessor de la Transició Nacional del Govern de la Generalitat de Catalunya i, al llarg de la seva trajectòria professional, ha participat en diverses jornades i conferències relacionades amb el terreny de l'anàlisi del nacionalisme.
 
Clara Ponsatí és llicenciada en Econòmiques per la Universitat de Barcelona, doctorada per la Universitat de Minnesota i professora de l'Institut d'Anàlisi Econòmica al C.S.I.C, centre del qual va ser-ne la directora del 2006 al 2012. Ponsatí també és membre del consell acadèmic de la Barcelona Graduate School of Economics. Ha estat professora visitant a universitats estrangeres de Toronto, San Diego i a la Georgetown University.

Elisenda Paluzie és doctora en Economia per la Universitat de Barcelona i professora Titular de Teoria Econòmica a la mateixa facultat. Actualment, és la directora del Centre d'Anàlisi Econòmica i de les Polítiques Socials (CAEPS). A més de la seva faceta com a docent, ha participat en investigacions, en la redacció i traducció de diferents publicacions i ha impartit diverses conferències..

Tots tres s'incorporen a la llista amb els expresidents del Parlament de Catalunya Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert; l'entrenador Pep Guardiola, que tanca la candidatura de Barcelona; el filòsof Xavier Rubert de Ventós; l'actriu Sílvia Bel; l'escriptor Jaume Cabré; el jurista Carles Viver Pi-Sunyer; l'empresari Raimon Carrasco; l'investigador Pere-Joan Cardona; el periodista Miquel Calçada; l'esportista Núria Picas; l'actriu Montserrat Carulla; la cuinera Ada Parellada i la productora i directdora de cinema Isona Passola.