Terrassa en Comú retreu al PDECat «l'obsessió» per entrar al govern

Xavi Matilla acusa els demòcrates de "voler continuar al govern a qualsevol preu"

Redacció
20 de novembre del 2017
Actualitzat a les 9:26h
Terrassa en Comú acusa el PDECat d'haver-se "obsessionat" amb formar part d'un govern alternatiu al PSC, i han lamentat que això hagi frustrat la investidura de Xavier Matilla (TeC), impedint un canvi de color polític a l'alcaldia de la ciutat. Els comuns recorden que, tot i oposar-se a formar un nou govern on hi fos el PDECat, van oferir als demòcrates signar un pacte de governabilitat que incloïa algunes de les seves propostes i una comissió de seguiment per garantir que aquestes es complissin. Consideren que era el màxim a què podia aspirar el PDECat, per "coherència", ja que fins fa menys d'un mes eren els socis de govern del PSC.

Des de Terrassa en Comú, Xavier Matilla ha retret al líder del PDeCAT, Miquel Sàmper, que no hagi complert el seu compromís de "no fer alcalde un candidat del PSC" i l'ha acusat de "voler continuar al govern a qualsevol preu". Per Matilla, l'entrada dels demòcrates al nou govern que volien impulsar els comuns amb ERC era "incomprensible" perquè l'any 2015 CiU (actual PDECat) va pactar un executiu amb el PSC, que ha estat vigent fins a finals d'aquest passat octubre. 

La negociació frustrada amb el PDECat a l'hora de propiciar un canvi d'alcalde ha significat, de retruc, la continuïtat del PSC, fet que els comuns han criticat durament. "Ens costa d'entendre la capacitat de renunciar al que ets i penses, i la capacitat de facilitar l'alcaldia a aquells a qui acuses de ser els responsables del teu patiment", ha etzibat Xavier Matilla en relació a les crítiques que ha fet el PDECat vers la política nacional dels socialistes i l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

En aquest sentit, Matilla ha lamentat que els demòcrates hagin posat damunt la taula la qüestió dels presos polítics com a element de negociació. El cap de files de TeC considera que "no és de valor ètic dir que necessites entrar al govern perquè ets un partit que pateix repressió en primera persona. Com si l'entrada al govern suposés algun efecte sobre aquesta situació".