2 milions per al Consorci per l'Ocupació del Vallès

El Pla d'Acció prioritzarà la promoció del territori per impulsar l'economia i els serveis bàsics d'ocupació

Publicat el 14 de febrer de 2012 a les 17:05
El Consorci aposta per realirzar cursos de formació per als desocupats. Foto: Bernat Ferrer

El Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (Copevo) centrarà el seu Pla d'Acció 2012-2013 en diferents àmbits d'actuació. Les prioritats del per aquest any són la promoció del territori per impulsar l'economia i la potenciació dels serveis bàsics d'ocupació. Així ho va explicar el president delegat del Consorci, Manel Pérez, que ha afirmat que "davant la situació actual, el territori està obligat a redefinir estratègies sota tres conceptes que es van definir com a prioritaris durant el Fòrum Vallès Emprèn: la cooperació, la creativitat i la innovació".

Aconseguir un millor posicionament territorial és una de les estratègies a seguir pel Consorci per l'Ocupació. El Vallès Occidental és la tercera comarca més competitiva de Catalunya, la comarca amb més sòl dedicat a activitats econòmiques, amb projectes rellevants propis i amb una gran concentració de coneixement amb centres tecnològics, parcs científics. Aquest treball de posicionament i promoció del territori s'ha fet conjuntament amb entitats locals, patronals i sindicals i ha permès sumar esforços aglutinar projectes locals rellevants potenciant el desenvolupament econòmic i local, tant des de l'àmbit públic com privat.

El Consorci per l'Ocupació ha estat catalogat com a Centre Local de Servei a les Empreses per la Diputació de Barcelona, i donarà continuïtat a aquest servei que ja ha donat suport a 250 nous emprenedors i emprenedores i s'han assessorat 136 persones. Amb aquest suport, s'han finalitzat 23 Plans d'empresa i s'han creat 33 empreses en poblacions que fins ara no tenien servei d'emprenedoria. En el marc de la consolidació, s'ha fet el seguiment a 10 projectes per tal de recolzar el desenvolupament de l’activitat.

Formació i suport a les persones desocupades
El Consorci disposa de tècnics itinerants que presten un servei mancomunat als municipis per desenvolupar aquesta tasca de suport a les persones desocupades a través de projectes destinats a diferents col·lectius com són els joves desocupats sense formació, majors de 50 anys o persones dependents.

Els serveis prestats abasten aspectes que van des de la formació fins a l'orientació i la prospecció laboral. El pla té com a prioritat complementar i assegurar serveis cap a tres tipus principals de beneficiaris: les persones, les empreses i les entitats. Els resultats principals d'intervenció durant els anys 2010 i 2011 han estat 7.912 persones beneficiàries, el 90% desocupades, 70 cursos de formació professionalitzadora i 1.000 tallers de formació en competències per a persones desocupades i 1.444 empreses beneficiàries en accions de prospecció i/o competitivitat.

Pel 2012, s'ha aprovat un pressupost de 2 milions d’euros que es preveu reforçar a partir dels nous plans del govern català del SOC i Acci1Ó i amb la Diputació de Barcelona. El model de finançament pel que es treballarà en aquest àmbit es centra en buscar noves vies d'autofinançament que dotin al Consorci d'una major autonomia econòmica.