L’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Joventut, organitza la setmana vinent la desena edició de les jornades que es fan anualment per formar els estudiants que ocupen el càrrec de delegat i subdelegat als instituts de secundària de la ciutat. L’objectiu és promoure la participació dels joves i formar els delegats perquè coneguin les seves funcions, els drets i deures i els canals que han d’utilitzar per transmetre les seves demandes dins de l’institut d’ensenyament i fora del mateix.
Aquest any les jornades s'estan desenvolupant durant els matins d'aquesta setmana al Centre Cívic President Macià. Les sessions s’estructuren en un bloc general i una segona part amb tallers. Al bloc general, els participants es presentaran i rebran formació funcions, drets i deures dels delegats i subdelegats, i a la segona part hi haurà diferents tallers sobre eines i recursos per a delegats: resolució de conflictes, xarxes socials, cooperació i treball en grup, presa de decisions, etc.
La novena edició de les jornades de formació de delegats comptarà amb la participació de més de 350 joves de 12 instituts públics i dues escoles concertades de la ciutat. La principal novetat serà l’edició d’un vídeo protagonitzat pels mateixos delegats/ades i subdelegats/ades. Serà un recull de reflexions i opinions personals en relació a la participació i la funció dels delegats en els centres de secundària. En aquesta ocasió, per a l’organització de les jornades el servei de Joventut compta amb la col·laboració dels esplais El Tabal i La Fera, Voluntaris Terrassa, Drac Baluk Astaroth i Diables de Ca N’Aurell i La Víbria, entre altres, a més de diferents serveis municipals.Des de la posta en marxa d’aquesta iniciativa són ja més de 2.000 joves de 12 a 17 anys els que han rebut formació en les successives edicions de les jornades.
Formació per a professors
Emmarcada en les jornades de Formació de delegats, l’Ajuntament organitza també la setmana vinent dues sessions formatives específiques adreçada al professorat dels centres d’educació secundària de la ciutat. La primera sessió tindrà lloc a la Casa Baumann aquest dimecres, 20 de novembre, a les quatre de la tarda, i tractarà sobre la participació als instituts. Dijous, a la mateixa hora, i també a la Casa Baumann, hi haurà una sessió titulada “Perquè projectes d’Art i Educació?” En aquesta sessió, a partir de la presentació de diversos exemples de projectes d’art, es parlarà de com fer projectes artístics fora de la classe de plàstica i reflexionar sobre què aporten als alumnes i al professorat.