El Campus de la UPC a Terrassa acull dos congressos internacionals sobre sostenibilitat

Com avaluar i mesurar la sosteniblitat i com enfrontar-se a la crisi mundial amb pràctiques sostenibles

Publicat el 02 de novembre de 2009 a les 19:40
L’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Terrassa (EUETIT) de la UPC acull els dies 3, 4 i 5 de novembre dos dels esdeveniments més importants a nivell internacional sobre sotenibilitat: la tercera trobada de ciutats iberoamericanes per la sostenibilitat i el segon Congrés Internacional de Mesura i Avaluació e la Sostenibilitat, organitzats per la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC i l’Observatori de la Sostenibilitat d’Espanya.

Representants de 30 països de tot el món i prop de 100 ponències passaran la setmana a Terrassa per assistir a aquestes jornades en què també es presentarà el nou Institut de la Sostenibilitat de la UPC.
La trobada de ciutats iberoamericanes reunirà 60 representants de petits i mitjans municipis de la pràctica totalitat dels països d'Iberoamèrica amb l’objectiu de conèixer com s’enfronten aquestes ciutats al repte de la sostenibilitat en un marc de crisi mundial.

El congrés de referència internacional

Un total de 160 congressistes inscrits, prop de 100 ponències, 26 països d’arreu del món i la trobada d’observatoris de la sostenibilitat són els actius que fan del II Congrés Internacional de Mesura i Avaluació de la Sostenibilitat la referència internacional en l’estudi de la sostenibilitat.

El Congrés, que tindrà lloc durant els dies 5 i 6 de novembre, aportarà importants novetats respecte a com mesurar i avaluar la sostenibilitat. Segons els organitzadors, “la transició cap a una societat sostenible precisarà de potents metodologies i eines que permetin avaluar des d’una visió integradora la realitat i la possibilitat de posar en marxa determinades accions, i que ajuden a prendre les decisions adequades.”

Ponències a destacar

De les 94 ponències del congrés destaquen la que realitzarà Xavier González, que se centrarà en els deu anys d’avaluació de la sostenibilitat a Euskadi (el dia 5 a les 14,50h); la que oferirà G. Olivar, que explicarà un mètode de modelització de la sostenibillitat a través de xarxes complexes (dia 5 a les 15,10h); i la de J.P. Londoño, que presentarà una modelització d’amenaces naturals en entorns urbans (dia 5 a les 18,20h).

Finalment, també destaca la intervenció de H. Koeler, que presentarà una base de dades informàtica per a la planificació sostenible de regions urbanes.