
És molt bo que hi hagi vida a l'estació perquè abans l'ambient als passadissos era una mica sòrdid". L'afirmació de la Yolanda Flores, que des de fa vuit anys regenta el bar Cafè dels Ferrocarrils Generals de Catalunya (FGC), il·lustra l'entusiasme amb què s'ha rebut l'obertura de dos locals a l'estació de tren.
L'espai ha revifat amb la inauguració de dos establiments: RH Móviles, dedicat a la reparació de mòbils i ordinadors i que també ofereix servei de fotocòpia, fax, escàner i enviament de diners, i la botiga de llaminadures Candylu. Feia cinc anys que els dos locals estaven buits. El primer ocupa el lloc del mític quiosc que va funcionar entre el 1995 i el 2006 i en el segon hi havia hagut una botiga de bicicletes que només va aguantar tres anys (entre el 2004 i el 2007).
El fet de ser un lloc de pas dificulta la fidelització del client. "La gent sobretot ve a buscar mòbils barats, fundes i bateries però tothom té molta pressa per agafar el tren", es lamenta Sarwir, des del mostrador de l'establiment de mòbils. Aquest paquistanès explica que, davant de la impossibilitat de trobar un local assequible a la Rambla (li van arribar a demanar 2.000 euros mensuals per 60 metres quadrats) va apostar per posar la botiga sota terra.
Els contractes de lloguer són per cinc anys (amb possibilitat de pròrroga) i són a preus de mercat, tal i com indica Santiago Zamora, responsable del control de gestió dels FGC. Per a ell, els dos nous espais "donen vida al vestíbul, són un servei per al client i una manera d'incentivar els ingressos atípics".
A l'esquerra del photomaton, hi ha un magatzem gran que es podria adequar i a la seva esquerra queda un espai pendent de lloguer, on entre el 2003 i el 2009 s'hi venia roba. L'assignatura pendent és l'antic Intermarché (després Sabeco) que no és propietat de FGC i que Finques Vidal Gomà intenta llogar sense èxit