El primer vi escumós català es va fer a Terrassa

Molt abans que les grans famílies del penedès comencessin a experimentar amb el mètode champanoise, l'egarenc Pau Galí va posar Terrassa i el Vallès en el mapa de la producció vitivinícola de Catalunya

Publicat el 29 d’octubre de 2014 a les 08:08
Actualitzat el 29 d’octubre de 2014 a les 11:24
Dimecres 29 d’octubre a les set de la tarda, es farà una ponència sobre la història desconeguda de Pau Galí, el primer productor de vi escumós català. Anirà a càrrec de Joan Soler Jiménez, director de l’Arxiu Històric de Terrassa.

Molt abans que les grans famílies del penedès comencessin a experimentar amb el mètode champanoise, el terrassenc Pau Galí va posar Terrassa i el Vallès en el mapa de la producció vitivinícola de Catalunya.

Aquests fets s’han pogut reconstruir amb la documentació de l’Arxiu Històric de Terrassa que s’exposarà en un petit mostrador.

A partir del 29 d’octubre es podrà visitar l’exposició sobre la mostra documental de tota aquesta història a l’Arxiu Històric de Terrassa, al carrer de Baldrich, 268.

Terrassa acull la segona edició de Terrassa de Vins, la fira de vins i olis catalans, els propers dies 14, 15 i 16 de novembre. Aquesta gran cita tindrà com a protagonistes l’oli, el vi i la cuina de proximitat. Al llarg d’aquests tres dies, es podran tastar els productes dels cellers i distribuïdors que hi participaran amb les seves explicacions de primera mà del què oferiran.

El planell d’expositors ja es troba gairebé tancat, amb l’assistència de cellers, distribuïdors i restauradors variats i de qualitat. Amb tot això s’hi acompanyarà un programa d’activitats d’allò més complet, que es pot trobar a la pàgina www.terrassadevins.com.

Propostes com maridar vins a ritme de swing, compartir les tendències en moda i vi a la desfilada de Casual & Wine, gaudir de tasts atrevits i suggerents amb sommeliers i enòlegs reconeguts o conèixer què hi ha darrera del tast de l’oli, el nou protagonista d’aquesta segona edició.

David Seijas, Anna Casabona, Clara Antúnez, Eneko Iribarren, Esteve Esteve, Alex Illa, Nestor Gracia, o Montse Martínez són alguns dels experts que estaran al Terrassa de Vins. Una edició on la DO Pla de Bages aproparà als visitants a un territori pròxim i sovint desconegut per a molts. Els més petits també tindran un espai propi on podran deixar volar la seva imaginació preparant guarniments de cara a Nadal amb un element essencial: el tap de suro.

La passada edició, tot i ser la primera, es va resumir amb un balanç molt positiu: més de 4.000 assistents i 15.000 tiquets de consumició venuts.

La fira està organitzada per Emovins, Publitesa Comunicació i el Gremi Empresarial i d’Hostaleria de Terrassa i comarca amb el patrocini oficial de l’Ajuntament de Terrassa.