La llista d’espera d’escoles bressol afecta a 721 famílies

El regidor d’Educació, Josep Pàmies, demana ajuda a la Generalitat de Catalunya per poder atendre la demanda. Les Escoles Municipals escolaritzen més de 3.000 alumnes

Publicat el 27 de setembre de 2010 a les 20:24
S’acaba el mes de setembre i ja es coneixen les xifres finals de l’escolarització a la ciutat. Unes xifres que posen de manifest que la ciutat creix acceleradament i que no és fàcil trobar plaça. Concretament, les matriculacions a les escoles bressol municipals, més les que són de titularitat de la Generalitat, han generat una llista d’espera de 721 places. Una llista que hauria de completar les 1.165 places que sí s’han adjudicat. 907 repartides entre les onze escoles bressol que gestiona íntegrament l’Ajuntament i 258 de la Generalitat (Oreneta, Patufet i Núria). El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa, Josep Pàmies, assegura que “aquest any hem incrementat el nombre de places, concretament 50, a l’Escola Moises” Tot i així, Pàmies reconeix que “no sabem on tenim el sostre. La ciutat creix i existeix cada any molta més demanda que en el curs anterior. Deixem a famílies sense places”. Per aquest motiu, i amb un to reivindicatiu, recorda que “necessitem l’ajuda de la Generalitat per donar resposta a totes les famílies. Nosaltres sols no ho podem abarcar tot”. Tot i així, de la llista d’espera de 721 places, des de la regidoria d’Educació s’assegura que ja s’ha atès prop de 80 persones. El curs passat aquesta llista es va situar al voltant de les 610 places. “Ja no és un tema que ens afecti a la ciutat de Terrasa. És un tema de país, i la Generalitat li ha de donar resposta” apunta el regidor.

Oferta educativa
A banda de les escoles bressol, l’Ajuntament disposa de places d’educació especial a dos centres. L’Escola Fàtima i El Pi escolaritzen a 114 alumnes. Deu són nous aquest curs i s’han repartit també a l’Escola Tabalet, concretament dos.
Pel que fa als estudis musicals, el conservatori professional educarà 177 alumnes. Una xifra que se situa al limit de la capacitat que marca el departament d’Educació, que són 180 matricules. A més, i com a valor afegit, el Conservatori s’està destacant per la seva excel·lència. Ho demostra la qualitat dels alumnes que en surten. Pàmies informa que de tres vacants d’estudis de flauta a l’Escola de Musica de Catalunya, dues les han ocupat estudiants terrassencs.
L’oferta formativa municipal es completa amb els estudis d’Art, amb un total de 263 alumnes i l’Escola Municipal La Llar, que escolaritza a 931 persones. Pàmies assenyala aquest centre com a “peça clau de la formació a la nostra ciutat”. Concretament, destaca el Centre de Formació d’Adults, amb un total de 475 alumnes. S’imparteixen estudis reglats de formació instrumental, català, castellà i informàtica. Finalment, l’Ajuntament també presta atenció als alumnes de fins a 16 anys amb els cursos de transició al treball. En total s’hi han inscrit trenta.