Les biblioteques D4 i D6 de Terrassa, segell de qualitat ambiental

Publicat el 30 de gener de 2014 a les 17:03
La BD6 ha obtingut el distintiu de qualitat ambiental Foto: Lluïsa Tarrida

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la Direcció General de Qualitat Ambiental, ha atorgat el Distintiu de garantia de qualitat ambiental a catorze biblioteques de les comarques de Barcelona en la nova categoria d’establiments culturals: biblioteques i museus.

Entre aquestes n'hi ha dues de terrassenques. La Biblioteca del Districte 4 es va inaugurar el 23 d’abril de 2007 i disposa d’una superfície útil de 1.176 m2. Compta amb una col·lecció de 34.477 documents; 137 títols diferents de revistes; 4.619 DVDs de cinema, sèries i documentals; 3.406 CDs de música i 5.609 llibres infantils. La BD4 destaca per la seva especialització en sèries de TV, tant per a un públic infantil com adult. Per la seva banda, la Biblioteca del Districte 6, va obrir les seves portes el 18 de febrer de 2006, fruit del trasllat de la biblioteca de barri Sant Llorenç del Munt, de la qual va rebre part del seu fons bibliogràfic. L’equipament està concebut com un gran aparador obert a la Rambla, un espai acollidor i modern que dóna servei a tot el Districte IV. Actualment, la BD6 disposa d’un fons de 35.460 documents i compta amb un fons especialitzat en fotografia i cinema.

Les biblioteques que han obtingut el Distintiu són:
·         Viladecans,
·         Jaume Fuster, de Barcelona,
·         Collserola Josep-Miracle ,de Barcelona,
·         Jordi Rubió i Balaguer, de Sant Boi de Llobregat,
·         Pare Ignasi Casanovas, de Santpedor,
·         Santa Margarida i els Monjos,
·         Tordera,
·         Horta-Can Mariner, de Barcelona,
·         Francesc Candel, de Barcelona,
·         Vapor Badia, de Sabadell,
·         Del Nord, de Sabadell,
·         Singuerlín-Salvador Cabré, de Santa Coloma de Gramenet
·         Districte 4, de Terrassa
·         Districte 6, de Terrassa
 
Totes elles han participat en un projecte pilot per millorar la qualitat ambiental dels equipaments públics.
 
Aquesta ecoetiqueta adreçada a les biblioteques i museus s’emmarca dins el sistema d’etiquetatge ecològic de productes i serveis gestionat per la Direcció General de Qualitat Ambiental, el Distintiu de garantia de qualitat ambiental. Es tracta d’un sistema d’etiquetatge ecològic voluntari de qualificació que identifica i certifica de manera oficial que certs serveis tenen una afectació menor sobre el medi ambient i que compleixen amb uns criteris ambientals establerts prèviament.

En concret, s’adreça a les biblioteques i museus, de titularitat pública o privada, que disposen d’uns criteris que promouen  l’ecoeficiència i la sostenibilitat ambiental, i se centren en optimitzar el consum de l’energia i l’aigua, reduir la generació de residus i augmentar l’ús de productes i serveis ambientalment preferibles.