Tretze empreses participen en un seminari de formació sobre software que optimitza la producció

La jornada està organitzada per l'UPC i l'Ajuntament de Terrassa, i té per objectiu la millora del rendiment dels entorns productius

Publicat el 24 de juny de 2010 a les 14:30
El grup de Control i Gestió Integrada de la producció (CGIP) de la UPC , General Elèctric Inteligent Platform i la Regidoria d’Universitats i Societat del Coneixement de l’Ajuntament de Terrassa organitzen un seminari de formació en sistemes MES (Maufacturing Execution System).

Els sistemes MES estan formats per una sèrie de programes informàtics cooperatius i s’utilitzen per millorar el rendiment dels entorns productius. El CGIP de la UPC és un grup de referència internacional en aquest àmbit tecnològic.

Els sistemes MES són un conjunt d’aplicacions software de tipus col·laboratiu destinats a millorar la productivitat de les empreses. Amb els sistemes MES les empreses aconsegueixen obtenir informació productiva en temps real per millorar la capacitat productiva. El grup de Control i Gestió Integral de la producció (CGIP) al Campus de Terrassa de la UPC és expert en MES i un dels referents internacionals en recerca i innovació relacionada amb aquesta tecnologia. El IV MES Seminar se centrarà en com aquest conjunt d’aplicacions informàtiques s’erigeixen com a eina clau en el procés de presa de decisions estratègiques, amb l’objectiu de millorar significativament la productivitat de les empreses.

Per això, juntament amb una companyia puntera en aquest àmbit com és General Elèctric Inteligent Platform, i amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa, el CGIP de la UPC ha organitzat la quarta edició d’aquest seminari de formació tècnica, al qual s’hi han inscrit tretze importants empreses, com són Grupo Damm, Nestlé, Arbor Ausonia, Continental, Schneider Electric, Himel, SMC España, Telstar, Asesa, Sopactel, Gemgroup, Opidis i també representants del programa ACCIÓ10 de la Generalitat de Catalunya.

El seminari està dividit en dos parts. La primera part serà de conceptualització i els participants reforçaran i ampliaran els coneixements relacionats amb la gestió automatitzada de la producció. A la segona part, els representants de les empreses realitzaran pràctiques de laboratori sobre els conceptes assimilats anteriorment.

La jornada serà inaugurada a les nou del matí de dijous per Alfredo Vega, tinent d’alcalde de Serveis de les Persones, regidor d’Universitats i Societat del Coneixement de l’Ajuntament de Terrassa; Valentí Guasch, director del Centre de Transferència de Tecnologia de la UPC; Juan Carlos Hernández, director del CGIP de la UPC, i Terry Siggins, director de software Westerbn Europe de General Electric Inteligent Platform.