Un 42,65% dels joves encara viu amb els pares

Tot i que el percentatge és menor que el de Catalunya, el nou Pla Local de Joventut pretèn donar-li la volta a aquesta situació. D’altra banda, un 57,3% sí s’ha emancipat

Publicat el 15 de febrer de 2011 a les 18:15
El 42,65 per cent dels joves d’entre 19 i 34 anys de Terrassa viu encara a la llar familiar. D’altra banda, el 57,3 per cent restant ja s’ha emancipat. Aquestes són algunes de les dades que es desprenen del diagnòstic elaborat amb motiu de la redacció del Pla Local de Joventut, que ha de ser vàlid fins al 2015, i del qual n'ha parlat aquest dimarts Jordi Ballart, regidor de l’àmbit de l’Ajuntament de Terrassa.

Segons Ballart, tot i que el percentatge de joves que viu amb els seus pares és menor a Terrassa que a Catalunya -la seva mitjana-, un dels objectius del nou pla serà la implementació de les accions que siguin necessàries per facilitar l’emancipació d’aquest col·lectiu i, a més a més, fomentar la seva participació en les activitats i projectes per a la ciutat.

En aquests moments, el diagnòstic que ha de fer possible conèixer quina és la situació actual en aquest àmbit ja ha estat elaborat. Ara, s’iniciarà una segona etapa que consistirà en el disseny de les accions a portar a terme i a desenvolupar fins al 2015 i, per últim, s’encetarà una tercera etapa en la qual s’implementaran les mesures traçades.

Ballart ha explicat que l’objectiu seria que aquest pla comptés amb el consens, tant per part de les diverses associacions i entitats juvenils de la ciutat, com dels diferents partits polítics presents al consistori per tal que es pogués presentar a aprovació en el ple municipal corresponent al mes d’abril.

El regidor de Joventut ha afegit que amb el nou document el que es pretén és “generar oportunitats de futur per als joves” i que s’està treballant per tal que “aquest pla esdevingui nucli de les polítiques de caràcter social, cultural i d’altres àmbits que es portin a terme des de l’Ajuntament”. Ballart ha destacat com a molt positiu el fet que l’àrea de Joventut, en la majoria de poblacions “hagi deixat de ser un departament a on només es treballi per oferir al col·lectiu una oferta cultural o de lleure determinada, per passar a ser una àrea que, a més a més de tot això, promogui iniciatives i polítiques afimatives encaminades a reivindicar i a potenciar la condició de ciutadans de ple dret dels joves”.

El nou Pla Local de Joventut, la redacció del qual ha estat encarregada a una empresa externa, compta amb un pressupost de deu mil euros, dels quals, sis mil han estat aportats per la Diputació de Barcelona i els quatre mil restants, per la regidoria de Joventut de l’Ajuntament