L'artista Josep Minguell es confina a l'ermita de Sant Eloi de Tàrrega per pintar el seu darrer mural

L'aïllament social d'aquests dies ha permès a l'autor entregar-se i concentrar-se en l'obra, tal i com feien amb la contemplació i la penitència els ermitans

Redacció
14 de maig del 2020
Actualitzat a les 16:30h
Imatge d'una part del mural de Minguell
Imatge d'una part del mural de Minguell | Aj Tàrrega
L'artista Josep Minguell ha passat el confinament per la covid-19 a l'ermita de Sant Eloi de Tàrrega, treballant en la seva darrera obra. El resultat és una pintura mural al fresc de 34 m2 de superfície (7,48 m d'alçada i 7,50 m d'amplada).

El mural emmarca el portal d'entrada i la balconada del cor i en ell s'hi representen la bellesa de la natura i la creació del parc de Sant Eloi com una acció de respecte i de goig de la naturalesa, així com els atributs de Sant Eloi, representats d'una manera simbòlica a través de mans. La pintura al fresc és una tècnica pictòrica mil·lenària en la que Minguell s'ha especialitzat, sent un dels pocs artistes d'arreu del món que la practiquen.

L'aïllament social d'aquests dies ha permès a l'autor entregar-se i concentrar-se en l'obra, tal i com feien amb la contemplació i la penitència els ermitans que van habitar el temple fins el segle XVIII. "D'alguna manera he fet d'ermità aquestes últimes setmanes i he centrat tots els meus pensaments i esforços en la pintura que tenia entre mans", declara Minguell. L'artista calcula que l'obra estarà completament finalitzada la pròxima setmana.

L'execució de l'obra forma part d'un conjunt d'actuacions de millora realitzades per commemorar els 50 anys de la troballa de la imatge gòtica del sant, que es trobava paredat.

Les millores són impulsades per l'Associació Amics de l'Arbre, entitat que té cura de l'ermita i del Parc, i finançades gràcies a aportacions de patrocinadors, d'una subscripció popular i de fons de la Diputació de Lleida. L'església fou bastida el 1248 per disposició de l'argenter Simó Canet. Sant Eloi és el patró dels orfebres, joiers, ferrers i metal·lúrgics.