Un estudi de la Universitat Rovira i Virgili (URV) demostra que consumir habitualment oli d'oliva verge extra redueix un 49% el risc de patir una fractura osteoporòtica. La recerca ha durat nou anys i s'ha fet sobre una població de 870 persones d'entre 55 a 80 anys. Segons ha explicat una de les responsables de la investigació, la doctora Mònica Bulló, s'ha triat aquest perfil de població perquè és el que té un risc més elevat de sofrir problemes cardiovasculars. I és que l'objectiu primer de la investigació no era l'òssia, sinó la coronària.
Finalment, l'enfocament de la recerca amb amplis qüestionaris i anàlisis de variables ha permès obtenir també aquests resultats. Les dades s'han presentat en una conferència organitzada per JARC en el marc de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra de les Borges Blanques.
Segons ha explicat Lluís Gaya, cap sectorial de l'oli de JARC, aquests treballs acaben incidint directament en la valorització dels aliments que es produeixen al territori. Per això JARC ha reclamat a l'administració un increment dels fons per a investigació. A més, ha recordat que aquesta via que certifica la qualitat del producte i els seus beneficis per a la salut permet diferenciar l'oli produït a Catalunya.
El responsable de JARC ha recordat que a inicis de la campanya de recol·lecció de l'oliva d'enguany, l'OCU va fer públic un estudi què demostrava que més de la meitat dels olis que es venen a Espanya sota l'etiqueta de verge extra, no ho són.
Gaya ha lamentat aquesta situació, però sobretot que no s'actuï amb contundència contra aquestes males pràctiques. Ha recordat que la seva organització agrària ja ho denunciava l'any 2012 i ha reclamat a l'administració que sigui diligent en detectar i sancionar els fraus en l'etiquetatge.
Consumir oli d'oliva verge extra redueix a la meitat les possibilitats d'una fractura osteoporòtica
Ho demostra un estudi de la URV amb una recerca durant nou anys sobre la qüestió
ARA A PORTADA
-
-
Només el 5% dels brots de pesta porcina africana a la Unió Europea han arribat a les granges el 2025 Redacció
-
El «retorn» del virus: el fantasma de la pesta porcina ressuscita trenta anys després Àlvar Llobet i Sotelo
-
Mercolleida aplica una rebaixa històrica del preu del porc després dels casos de pesta Àlvar Llobet i Sotelo
-
Publicat el 18 de gener de 2019 a les 23:51
Actualitzat el 18 de gener de 2019 a les 23:53
Et pot interessar
-
Cultura
Rafel Jaume guanya el 42è Premi Josep Vallverdú amb una obra sobre ètica, música i intel·ligència artificial
-
Cultura
Agenda del cap de setmana a Lleida: 22 i 23 de novembre
-
Cultura
Lleida tornarà a ser seu europea de la dansa urbana amb uns 300 ballarins
-
Cultura
Josep Lluís Gàzquez renova com a president de la Festa de Moros i Cristians de Lleida
-
Cultura
El 10è Curtàneu inclou per primera vegada tallers sobre cinema i una gala
-
Cultura
El renaixement del Pla d’Almatà: Balaguer impulsa un projecte de recuperació del seu bressol històric
