Unió de Pagesos (UP) estima que el primer semestre del 2018 les granges de porc aconseguiran un marge positiu, malgrat que el mercat ha baixat un 13% respecte a l'any passat i a que el preu de venda a la llotja és inferior, amb uns 16 cèntims menys per quilo de mitjana que al del 2017.
De fet, destaquen, el preu del porc a l'inici de la temporada estiuenca és el més baix de la dècada. Amb tot, els rendiments oferiran un balanç positiu perquè el preu de cost serà similar al de l'any passat. De cara al segon semestre, però, UP considera que serà "més complicat". Principalment, expliquen, perquè després de dos anys amb guanys al sector, hi ha hagut increment de producció a nivell mundial, sobretot als EEUU i la Xina.
Això fa que fa que al mercat mundial hi hagi més oferta de porcí i que, per tant, previsiblement, a la tardor el preu vagi a la baixa i els marges del 2018 s'ajustin, ha explicat aquest dimarts el responsable nacional del sector Porcí d’Unió de Pagesos, Rossend Saltiveri.
Per fer front a aquest creixement del mercat mundial de porcí, des d'UP aposten per assegurar un bon rendiment i una bona qualitat sanitària a les granges. Així, asseguren, es mantindrà la competitivitat i l'exportació, que a Catalunya se situa en el 60%.
L'augment de l'oferta de porc a nivell mundial amenaça els beneficis dels productors catalans
Unió de Pagesos tem que el creixement del mercat mundial de porcí disminueixi el marge en el segon semestre
ARA A PORTADA
Publicat el 17 de juliol de 2018 a les 17:55
Actualitzat el 20 de juliol de 2018 a les 13:58
Et pot interessar
-
Cultura La Panera proposa un cinema a la fresca dedicat a la música i les subcultures
-
Cultura El port de Salau acull una nova trobada per reivindicar la llengua i la cultura pròpia
-
Cultura El Dansàneu tanca edició amb èxit de públic i un model descentralitzat consolidat
-
Cultura Què fer aquest cap de setmana a Ponent: de l' 1 al 3 d'agost
-
Cultura Aquest poble fortificat sembla congelat en el temps: carrers de pedra i muralles intactes
-
Cultura Lleida rep per primer cop la ruta gastronòmica de les smash burgers