La delegada del Govern davant la Unió Europea i exconsellera d’Agricultura, Meritxell Serret, ha assegurat aquest dijous que la decisió del jutge del Suprem Pablo Llarena de retirar les euroordres suposa "una gran victòria jurídica". "El que lamento és que es mantingui encara tota una sèrie d'acusacions quan hi ha jutges que consideren que no hi ha un fonament per mantenir-les", ha expressat també Serret, que espera que la retirada serveixi per "avançar" i que els presos puguin tornar amb les seves famílies.
"Toca continuar denunciant que no té cap mena de sentit que els nostres companys continuïn empresonats", ha insistit Serret. Segons ella, avui dia és "evident" que la decisió de Llarena respon al fet que diferents jutges de "països en democràcies avançades estan dient que no hi ha cap mena de fonament amb les acusacions més greus de rebel·lió".
Preguntada pel retorn de Carles Puigdemont a Bèlgica, l'exconsellera d'Agricultura ha admès que desconeix quines decisions prendrà l'expresident a partir d'ara. Amb tot, ha remarcat que "des del primer moment" han esperat que pogués tornar a Waterloo, on va fixar la residència. "Tant de bo pugui tornar aviat", ha afegit.
Serret ha reconegut també estar “sorpresa” però “molt contenta” per la decisió del magistrat del Suprem que va dictar les euroordres contra ella i la resta de membres del Govern de Puigdemont a l’estranger.
Serret confia que la retirada de les euroordres serveixi per alliberar els presos
La delegada del Govern davant la UE sobre el retorn de Carles Puigdemont a Bèlgica: "tant de bo pugui tornar aviat"
ARA A PORTADA
Publicat el 20 de juliol de 2018 a les 09:04
Et pot interessar
-
Cultura Nous indicis d’un fossat defensiu al poblat ibèric de Gebut, a Soses
-
Cultura El cel i les històries tornen a Tiurana aquest agost
-
Cultura Neix a Lleida un concurs de restaurants: es busca el millor esmorzar de forquilla
-
Cultura Nous detalls del palau medieval del castell Formós surten a la llum
-
Cultura Què fer aquest cap de setmana a Ponent: del 11 al 13 de juliol
-
Cultura Catorze plats i catorze vins per redescobrir la cuina de Lleida