El grup alimentari BonÀrea ha aprovat una inversió de 116 milions d’euros per aquest any amb l’objectiu de reforçar la seva expansió comercial i modernitzar les infraestructures productives. L’empresa, amb seu a Guissona, preveu obrir 40 botigues noves, millorar el seu centre alimentari i avançar en el desenvolupament del complex d’Épila (Aragó).
Amb un increment del 9,3% en els beneficis i una facturació de 2.680 milions d’euros durant l’exercici 2024, la junta d'accionistes ha decidit repartir 26 euros per acció en dividends —8,33% més que l’any anterior— per a un total de més de 22 milions d’euros. Els 4.200 accionistes podran triar entre cobrar l’import en metàl·lic o convertir-lo en accions mitjançant el sistema Dividend/acció.
Pel que fa a les inversions, 35 milions es destinaran a establiments comercials, 33 milions a la modernització del centre de Guissona i 18 milions al projecte d’Épila. També es preveuen actuacions a la divisió d'enginyeria, amb quatre noves benzineres, i a la línia d’alimentació animal, amb millores en processos i equipaments.
Una de les novetats destacades és l’estrena del projecte Retorna a Tarragona, un sistema de safates reutilitzables per a productes carnis, que vol reduir dràsticament el consum de plàstic. Les safates poden tenir fins a 50 usos i es calcula que evitaran l’ús de 80.000 envasos d’un sol ús anuals només en aquesta demarcació.
L’any passat, BonÀrea va crear 538 llocs de treball i va tancar l’exercici amb una plantilla de 6.418 persones. A això s’hi sumen els milers de treballadors i col·laboradors vinculats al model integrat de producció, distribució i venda directa que caracteritza la companyia.