No hi ha paraules per descriure lo bona que arriba a ser la nostra pastisseria.
Us animo a fer aquests bunyols amb la crema incorporada.
Ingredients per a uns 40 bunyolets:
250 cc. d'aigua
80 gr. de mantega
20 gr. de mantega de porc
125 gr. de farina
4 ous grans
Sal, sucre
Oli d'oliva verge extra
Per a la crema pastissera:
50 gr. de sucre
250 cc. de llet
2 ous
25 gr. de farina fina de blat de moro
1 c / p de sucre avainillat
Prepareu la crema: poseu tots els ingredients en un pot. Els batem bé (amb batedora o manualment) fins que es formi una massa sense grumolls.
Porteu a ebullició remenant perquè no se'ns enganxi. Coure uns 2-3 minuts fins que espesseixi. Treure del foc, cobriu amb film i que aquest faci contacte amb la crema. Reserveu.
Feu la massa: poseu en un cassó l'aigua, la mantega, el llard i la sal, quan s'hagin desfet els greixos i comenci a bullir, afegiu la farina de cop, remeneu amb una cullera de fusta fins a formar una bola que es desenganxi de les parets.
Deixeu refredar lleugerament i barregeu els ous, un a un i no posar el següent fins que no hagi estat absorbit l'anterior.
Barregeu bé aquesta massa amb la meitat de la crema pastissera reservada.
Poseu abundant oli en un cassó o paella una mica fonda i aneu afegint, quan l'oli no estigui massa calent, petites boletes de massa fetes amb dos culleretes, un cop inflades i daurades, col·locar-les sobre de paper de cuina, després passeu-les per sucre.
Bunyols de vent amb crema pastissera
Ara a portada
Publicat el 09 de març de 2016 a les 00:00
Actualitzat el 09 de març de 2016 a les 00:01
Et pot interessar
-
Societat «Si el camp cau, cau tot el país»: resignació i resiliència dels pagesos després de la pedregada
-
Societat Les obres d'una planta solar obliguen a desviar els vehicles en una sortida de Lleida
-
Societat Condemnat a 4 anys d'internament per intentar matar un company de residència a Lleida
-
Societat Maribel Pedrol: «El canal d’Urgell no és conegut perquè no l'hem sabut explicar»