CiU proposa elaborar un estudi sobre les varietats de raïm prefil·loxera conreades a l'Aran

Publicat el 23 de juny de 2009 a les 14:31

La incorporació de les varietats antigues de raïm als vins que es puguin elaborar a l'Aran poden atribuir-les-hi "una personalitat innegable" i, per això és recomanable "impulsar la recerca i la localització dels peus de cep que s'han mantingut", segons ha explicat Agustí López.

De fet, l'Institut Català del Vi (INCAVI) està realitzant estudis de les antigues varietats de ceps, les prefil·loxera, a la comarca del Pallars Sobirà. Malauradament, els espais agraris pirinencs que són susceptibles de produir raïm en el futur es troben en un estat d’abandonament progressiu i de reforestació natural sense cap mena de planificació.

Per Agustí López, 'l'activitat vitivinícola pot esdevenir una nova línia de treball del sector agroalimentari de les comarques de l'Alt Pirineu i del territori d'Aran, amb repercussions molt positives en l'oferta gastronòmica pirinenca". Actualment al territori d'Aran i a les comarques de l'Alt Pirineu s'estan endegant diversos projectes vitivinícoles als municipis d'Organyà, a l'Alt Urgell, de Sort, al Pallars Sobirà, així com les diverses plantacions i cellers consolidats des de fa temps al Pallars Jussà, concretament als municipis de Tremp i d'Isona i Conca Dellà. També cal tenir en compte la presència del 'Museu de la vinya i del vi de muntanya' al Pont de Bar, municipi de l' Alt Urgell.