Crema de carabassó

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

Publicat el 10 d’abril de 2015 a les 11:59
Actualitzat el 10 d’abril de 2015 a les 12:05

Després de festes sempre és millor tornar als plats amb pocs greixos i més “sans”, aquest és un clàssic.
 
Ingredients per a 6 persones:
1 porro
250 gr. de patata
600 gr. de carbassó
8 formatgets en porcions
sal, pebre
oli d'oliva verge extra
formatge ratllat
llet
 
Poseu en una olla una mica d'oli i afegiu el porro tallat petit, passats uns minuts afegiu la patata trossejada.
Als 5 minuts poseu els carbassons pelats a mitges i a trossos. Saleu i ofegueu tot junt uns minuts.
Afegiu aigua fins a cobrir.
Si ho feu en olla ràpida, ho deixeu coure uns 8-10 minuts.
Si empreu olla tradicional el temps de cocció es de uns 30 minuts
 
Un cop temperat triturem tot junt amb els formatgets fins que quedi una crema fina.
 
Si queda espessa es pot corregir afegint llet i anem batent fins que quedi al nostre gust. En l'últim moment empolvorem amb formatge ratllat.
 
NOTA: No cal dir que es pot prendre freda o calenta, boníssima d'ambdues maneres.
** La quantitat d'aigua que jo li poso sol ser d' 1¼ litre.
** Es pot posar brou de verdures i queda mes saborós.
** Per fer la crema més clara es pot posar també crema de llet, però crec innecessari l'aportació de greixos i per això utilitzo llet.
** Es pot afegir, abans de triturar les verdures, trossos de formatge tendre i formatge blau o rocafort o bé afegir en el moment de servir.
** Empreu uns formatgets baixos en greix i la llet que sigui desnatada.
Celíacs: assegureu-se  bé que tots els ingredients siguin sense gluten.