A partir d'un dels sistemes que vaig aprendre per fer micuit i que explico a Foie micuit amb pebre de Sishoan (aquí) es poden fer altres receptes afegint ingredients que combinin amb el foie. En aquest cas i com ens agraden molt els bolets, he fet aquesta terrina amb trompetes de la mort.
Ingredients:
150 gr. de trompetes de la mort deshidratades
300 gr. de foie fresc
50 cc. de vi Porto
sal, pebre negre
Traieu el foie de la nevera una hora abans per poder manipular-lo bé.
Trossegeu les trompetes de la mort, renteu-les molt bé amb molta aigua i poseu-les a rehidratar almenys 1 hora. Escorreu-les be i reserveu l'aigua de hidratar-les, colada.
Netegeu el foie fresc de les venes que pugui tenir.
Agafeu un tros petit i passeu-lo per la paella calenta, reserveu.
En aquest greix del foie salteu els bolets durant uns 5 - 7 minuts.
Saleu i remeneu bé. Reserveu.
En aquesta mateixa paella poseu el vi de porto i quan estigui calent afegiu la resta del foie trossejat, salpebreu i deixeu-ho coure uns 2 minuts remenant de tant en tant.
Afegiu el tros que hem saltat primer i retireu-ho del foc.
Poseu en un motlle de silicona capes alternes de bolets i foie cuit amb el porto juntament amb el greix que s'ha desprès.
Guardeu a la nevera unes 5 hores.
Desemmotlleu i servir acompanyat amb torradetes de pa.
NOTA: L' aigua resultant de rehidratar els bolets es pot congelar per després emprar-la en altres elaboracions, (per exemple Arròs amb bolets , Arròs de carn i bolets (amb llenya) , Risotto d'espàrrecs amb trompetes de la mort o qualsevol guisat de carn.
** No he posat el nombre de comensals ja que en tracta d'un aperitiu, com orientació unes 4-6 persones.
Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten.
Blog de cuina de la dolorss
Ara a portada
-
Societat «Si el camp cau, cau tot el país»: resignació i resiliència dels pagesos després de la pedregada Oriol Almacellas Verdés
-
Societat 50.000 hectàrees de cultius afectades per la pedregada a Lleida, segons Unió de Pagesos Redacció
-
-
-
Societat Maribel Pedrol: «El canal d’Urgell no és conegut perquè no l'hem sabut explicar» Àlvar Llobet i Sotelo
Publicat el 26 de desembre de 2017 a les 11:36
Actualitzat el 26 de desembre de 2017 a les 11:40
Et pot interessar
-
Societat Les obres d'una planta solar obliguen a desviar els vehicles en una sortida de Lleida
-
Societat Condemnat a 4 anys d'internament per intentar matar un company de residència a Lleida
-
Societat Les empreses de turisme actiu a Lleida superen els 112 milions d'euros en impacte econòmic
-
Societat Rehabilitació de la LV-2012 per millorar la seguretat a les Garrigues