Uns 130 armats han precedit una quinzena de passos de dotze confraries, entre els quals destaca l'artístic tabernacle de la Mare de Déu de la Soledat, precedit pel Crist Jacent. La solemne i penitencial processó del Sant Enterrament l'organitza la Congregació de la Sang de Lleida.

Imatge de l'últim pas de la processó Foto: ACN
El so de les trompetes i els timbals ha ressonat per tot el recorregut, que ha començat i acabat al carrer Sant Antoni, a l'Església de la Puríssima Sang. Els passos han pujat per l'avinguda Catalunya i han seguit pels carrers Lluís Companys, Unió, Templers, Acadèmia i Alcalde Costa. Després han tornat per l'avinguda Catalunya fins a acabar, de nou, al punt de partida. És el mateix recorregut que l'any passat, quan es va haver de modificar per obres al carrer República del Paraguai.
Es calcula que cada any la processó del Sant Enterrament atrau uns 10.000 espectadors, que aquest Divendres Sant han desafiat una temperatura més que fresca. El prior de la Congregació de la Puríssima Sang, Àngel Simó, ha explicat que la processó està documentada des del 1677.

Imatge del pas de crist jacent Foto: ACN
Malgrat la seva antiguitat, Simó assegura que la tradició "continua viva", tant per aquells que són creients com pels qui en gaudeixen com un fet cultural. On més es nota el relleu generacional és en el Armats, amb una bona colla de nens que són "un bon planter" per a l'esquadra romana.
La principal novetat d'enguany ha estat la participació a la comitiva de membres del Grup Cultural Garrigues, una entitat que ja té experiència en l'organització d'actes per Corpus.

Els armats han estat també protagonistes de la processó Foto: ACN