La temporada de bolets d’aquest any, que ja es dona per finalitzada a causa del fred i el vent, ha estat una de les més destacades dels últims trenta anys a la Catalunya Central. Segons explica a ACN,el micòleg Juan Martínez de Aragó, del Centre Forestal de Catalunya (CTFC), la producció ha estat de 150 quilos per hectàrea, una xifra propera als anys rècord, superant els 50 kg/ha habituals a moltes zones. El Pirineu ha destacat amb 300 quilos per hectàrea, tot i que no ha arribat als nivells extraordinaris de 2014 o 2018.
Malgrat les condicions de sequera abans de la tardor, la temporada ha superat les expectatives, especialment a la Catalunya Central i el Pirineu. Tanmateix, no ha estat una temporada "de rècord", ja que les produccions excepcionals dels últims anys no s’han repetit. Les precipitacions d'agost i setembre van ser insuficients, fet que va afectar la presència de bolets en aquests mesos.
L'excés d'aigua en les darreres setmanes ha provocat que alguns bolets, com el rovelló, es mostressin corcats. Malgrat això, Martínez de Aragó destaca que la qualitat general dels bolets ha estat "molt bona". Ara, amb l’arribada del fred, la temporada ja ha finalitzat, i només es poden trobar alguns bolets a la Catalunya Central i el Prelitoral.
Pel que fa al futur, l'expert adverteix que el canvi climàtic i els períodes de sequera podran reduir entre un 20% i un 30% la producció al Pirineu, ja que els ecosistemes forestals del nord de Catalunya no estan ben adaptats a aquestes condicions extremes.