
Les emocions i els sentiments a flor de pell, l'esperança enfront l'angoixa, la creativitat i l'originalitat que van posar els fonaments del Romanticisme a finals del s. XVIII, conceptes oposats a la raó dels clàssics, van marcar la personalitat del concert de lieders que diumenge a la tarda van interpretar el baríton Pablo Acosta i Roger Illa al piano, en el cicle de concerts que ofereix l'Escola Municipal de Música de Navàs.
El concert es basa en el projecte de fi de carrera del baríton Pablo Acosta que porta per nom "Nostàlgia", amb textos de poetes com Goethe, Rückert, Reissing o Mayrhofer, i amb partitures de Schubert, Reichardt i Beethoven. El tribunal de l'ESMUC que va examinar Pablo Acosta va puntuar amb un excel·lent el treball de recerca i d'interpretació del jove baríton.
La proposta, com el seu títol anuncia donà com a resultat un concert una mica trist pel temes que tracta, però tanmateix càlid i ple de dolcesa, amb l'enyor pels temps passats, l'anhel per un futur que somniem i un present ple de mancances com la mateixa brevetat de la vida i la sempre present i exultant naturalesa que es renova en el cicle de la vida, i els humans inclosos.
Unes cinquanta persones van assistir al recital que va tenir un bis amb la repetició de "Viatge a Hades", una mostra fefaent d'aquest sentiment de nostàlgia capaç d'emocionar i d'impregnar l'atmosfera de tristesa a través dels versos de Mayrhofer i la música de Schubert, que amb innovadora recreació van interpretar la veu potent i avellutada de Pablo Acosta, i Roger Illa amb precises pulsacions.
L'Escola de Música de Navàs a través d'aquest cicle de concerts posa de manifest la seva voluntat divulgadora i pedagògica de la música més enllà de les aules.